Tooltip content here Menu

Resultaten huurderspanel over leefbaarheid

Geplaatst op maandag 22 mei 2023

Eind maart verstuurden we een nieuw onderzoek naar ons digitaal huurderspanel. Het thema: Leefbaarheid. Wat vinden huurders belangrijk als het gaat om de leefbaarheid in de buurt?

De belangrijkste resultaten

 

Een goede woning, een veilige buurt en een gevoel van thuis

Dat zijn volgens het huurderspanel de belangrijkste 3 elementen om prettig te kunnen wonen. Ruim 75% van de huurders gaf aan dit belangrijk te vinden.

Een groene woonomgeving is belangrijk

Opvallend is dat 75% van de huurders graag bloemperken in de omgeving wil zien. Daarna werden bomen en struiken het meest genoemd. Op dit moment maken we nog niet vaak bloemperken in openbaar groen. Naar aanleiding van de antwoorden gaan we kijken of we vaker bloemen kunnen zaaien in perkjes en grasvelden. 

Slecht onderhouden tuinen en rommel grootste ergernis

Veel huurders geven ook aan dat ze het zelf best lastig vinden om buren hierop aan te spreken. En ze graag zien dat Wierden en Borgen hier een rol in pakt.

Hulpmogelijkheden bij leefbaarheid vaak nog onbekend

Wij werken aan een plan om dit meer bekendheid te geven. Nieuwsgierig? Kijk dan op onze website op de pagina’s: Buurtbudget, Tuingereedschap, Buurtbemiddeling en Voorzieningenwijzer.

Algemene cijfers

110 van de 134 leden van het panel vulden de vragenlijst in: een respons van 82%.  

Woningen Orchideestraat Groningen na renovatie
Met een kruiwagen in de tuin

Volgend onderzoek in juli 2023

Wil je ook meedoen met het digitale huurderspanel? Meld je dan aan! We versturen maximaal 3 keer per jaar een korte vragenlijst. Het volgende onderzoek versturen we in juli 2023.