Alle projecten Bedum

Header afbeelding

Wierden en Borgen staat in Bedum voor een grote opgave. De komende vijf jaar worden er 200 woningen verduurzaamd, verbeterd of vernieuwd in de Professoren-, Zeehelden- en Borgenbuurt. Daarnaast bouwen we nieuwe woningen aan de Bederawalda en Kwekerij in Bedum. Met deze projectpagina houden we je graag op de hoogte van onze plannen en werkzaamheden in Bedum.

Recente updates

woensdag 3 mei 2023

Start 2e fase sloop De Ruyterstraat

Nu de laatste bewoners verhuisd zijn kunnen de werkzaamheden aan De Ruyterstraat hervat worden. In opdracht van Essent worden de hoofdleidingen in de straat verzwaard/vervangen. En is Asbest Adviesbureau Wierenga de laatste woningen en garageboxen aan het inventariseren op de aanwezigheid van Asbest. Als deze werkzaamheden afgerond zijn start Rozeboom Sloopwerken met het saneren van het asbest en aansluitend met de sloop. We verwachten dat deze werkzaamheden uiterlijk in juli 2023 gereed zijn.

woensdag 3 mei 2023

Start sloopwerkzaamheden

Inmiddels is de firma Hak in opdracht van Essent gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De hoofdleidingen worden vernieuwd en hiermee gelijk toekomst bestendig gemaakt. Rozeboom Sloopwerken zal deze 34 woningen op een circulaire wijze slopen. In overleg met de gemeente zijn de woningen rondom in de bouwhekken geplaatst en zijn alle meterkasten afgesloten dit naar aanleiding van vandalisme. Om de overlast in de wijk tot het minimum te beperken is de Mekelstraat volledig afgesloten hier zullen alle containers, materieel en materiaal geplaatst worden. Zo kan de Ridderbosstraat vrij blijven voor het overige verkeer. Rozeboom Sloopwerken heeft de routing voor het aan- en afvoeren besproken met de gemeente deze is middels en informatie brief gedeeld met de omwonenden. Wat is circulair slopen: Circulair Slopen betekent dat we zoveel mogelijk de materialen of reststromen die vrijkomen bij de sloop worden hergebruikt. Zo is het circulair slopen niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor de economie. Het hergebruiken van materialen betekent namelijk dat er minder nieuwe materialen nodig zijn, wat de productie- en transportkosten vermindert. Een korte samenvatting voor wat dit betekent voor de 34 woningen Professorenbuurt: - Wastafels, toiletten, kranen, deuren, cv- ketels en keukenblokken enz. worden zo veel mogelijk hergebruikt. - Betonpuin is voor 98% herbruikbaar dit wordt gerecycled tot betongranulaat welke wordt ingezet in de grond- en wegenbouw. - De kunststofkozijnen worden gerecycled voor nieuwe producten te denken aan bijv. Prullenbakken Deze manier van slopen sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie van Wierden en Borgen Planning sloopwerkzaamheden De werkzaamheden van Hak zijn naar verwachting half mei gereed. Aansluitend zal Rozeboom eerst de woningen asbest vrij maken. Als de eerste blokken asbest vrij zijn start de sloper met zijn werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zullen alle woningen in augustus begin september gesloopt zijn.

woensdag 22 maart 2023

De laatste bewoners zijn verhuist

De afgelopen periode was het een komen en gaan van verhuiswagens. En inmiddels zijn ook de laatste bewoners vertrokken naar hun wisselwoning. De sloopwoningen aan de Prof. Ridderbosstraat en de Prof. Mekelstraat zijn nu allemaal leeg. Binnenkort starten we met de voorbereidingen om de woningen te slopen.

vrijdag 27 januari 2023

Bedum 2: plaatsen bergingen

De nieuwe geïsoleerde bergingen zijn geleverd en geplaatst op De Roterij. Wist u dat dit prefab bergingen zijn? Prefab is een Engelse afkorting en betekent prefabricated. In het Nederlands is dat vooraf gebouwd. De fabrikant maakt de beringen in delen klaar in de fabriek en brengt deze delen naar de wijk. De hijskraan tilt de delen over de woningen. De aannemer zet de berging in de achtertuin in elkaar en sluit de elektra aan. Daarna kunnen de bewoners gebruik maken van hun nieuwe, goed geïsoleerde berging.

(klik op de afbeelding om de hele afbeelding te zien).

donderdag 12 januari 2023

Woonupdate #6 is uit!

De bewoners ontvingen Woonupdate - december 2022 - op de deurmat. Wilt u deze ook lezen? Dat kan! U vindt de Woonupdate onderaan deze pagina bij Belangrijke documenten.

Op de foto: Een gevel van een gerenoveerde woning. Hier is een nestkast voor zwaluwen in de gevel geplaatst.

donderdag 5 januari 2023

Herstart werkzaamheden op 9 januari aanstaande

Van Wijnen is inmiddels verhuisd naar het deelproject: Bedum 2. De medewerkers genieten nu nog van een welverdiende kerstvakantie. Maandag 9 januari aanstaande gaan ze weer volle bak aan de slag!

woensdag 28 december 2022

We zijn klaar!

Alle bewoners van de Bedum 84 hebben kerst gevierd in hun gerenoveerde woning. Ook de laatste straat van dit project, de van Speykstraat, is gerenoveerd. Dit hebben we samen met deze bewoners gevierd onder het genot van een lekkere oliebol. Ook hebben alle bewoners een kerstpakketje gekregen, met lekkers uit de provincie. Begin 2023 pakt Boekema de laatste opleverpunten op en dan is de Bedum 84 officieel afgerond. 

woensdag 21 december 2022

Genieten van een heerlijke kerststol

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

woensdag 14 december 2022

Bouw vordert, binnen bijna gereed

Bouw vordert. Schilderwerk binnen bijna gereed. In januari afwerking terrein en bergingen.

woensdag 9 november 2022

Definitief ontwerp Professorenbuurt

Voor de liefhebbers! Het definitief ontwerp van de Professorenbuurt is nu ook te vinden bij 'interessante documenten' onder aan deze pagina.

dinsdag 11 oktober 2022

De laatste loodjes

Deze week worden de eerste woningen aan de van Speykstraat opgeleverd. Boekema is aan het afschalen met personeel, dit omdat er minder werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. Ook aan de Boermastraat het laatste blokje van het Bedum 84 project zijn de werkzaamheden volop gaande.

donderdag 22 september 2022

Hoogste punt bereikt!

Op donderdag 22 september werd de vlag uitgehangen voor het bereiken van het hoogste punt! André Giezen (manager Vastgoed van Wierden en Borgen) en Pieter Bouma (hoofd Planontwikkeling van VDM Woningen) kijken toe op een voorspoedige bouw en kijken uit naar het eindresultaat.

maandag 19 september 2022

De sloop is gestart

Rozeboom v.o.f. is begonnen met de asbestsanering aan de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat. Dit duurt ongeveer één maand. Daarna worden de woningen gesloopt. Dit duurt ongeveer zeven weken. Met de gemeente het Hogeland is afgesproken welke route het vrachtverkeer gaat gebruiken. Deze route staat hieronder aangegeven op de plattegrond.

vrijdag 16 september 2022

Bedum 2: inrichten bouwplaats

De aannemer heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden een opslagplaats voor materialen nodig. Deze opslagplaats noemen we de bouwplaats.
De bouwplaats komt op de parkeerplaatsen voor de woningen aan De Roterij 5 t/m 11. Deze centrale plek is in overleg met de gemeente gekozen.
De aannemer richt in week 43 de bouwplaats in.
Hij plaatst in deze week van 24 t/m 28 oktober onder andere een opslagcontainer voor hemzelf, opslagcontainers voor onderaannemers en andere materialen.
Een bouwplaats draagt bij aan een veilige manier van werken.
Dit is belangrijk voor de medewerkers en voor omwonenden.
De uitvoerder gebruikt De Roterij 7 als uitvoerderswoning. Deze woning dient als kantoor voor de uitvoerder en andere medewerkers. Zij kunnen hier ook gebruik maken van keuken en toilet.

woensdag 14 september 2022

Bouw casco gestart

De bouw van het casco is gestart. In 2 fasen worden de casco,s gerealiseerd.

donderdag 1 september 2022

De woningverbetering is bijna klaar

We nader zo langzamerhand het einde van het project. De laatste bewoners zijn nu aan het verhuizen naar een wisselwoning. Aan de van Speykstraat wordt nu volop gewerkt aan het weer opbouwen van de woningen. De metselaar is aan de van Speykstraat 11 t/m 17 gestart met zijn werkzaamheden.

dinsdag 30 augustus 2022

Back to work

De vakantie is voorbij en de koffers kunnen weer naar zolder. Inmiddels is Boekema begonnen in de van Speykstraat en binnenkort starten de werkzaamheden heden in de Prof. Boermastraat. 19 september start het spreekuur weer. Deze zal gehouden worden in de nieuwe contactwoning aan de De Ruyterstraat 3. Komt gerust langs als u vragen heeft.

maandag 22 augustus 2022

Afsluiten sloopwoningen Zeeheldenbuurt

De firma HAK is vandaag gestart met het afsluiten van de te slopen woningen aan de Van Speykstraat en de Abel Tasmanstraat. En de firma Hanselman neemt de omliggende woningen op en inspecteert deze op eventuele schade.

donderdag 28 juli 2022

Genieten van een puntzak frieten!

De werkzaamheden in Bedum zijn in volle gang. Na hard werken is het tijd voor ontspanning. Van Wijnen had bewoners, omwonenden en medewerkers uitgenodigd om samen de vakantie in te luiden. Dit werd dinsdagmiddag gedaan met een patatkraam met heerlijke verse friet.

woensdag 27 juli 2022

Zon, ijs en blije bewoners

De Witsenborgstraat is afgerond. De laatste bewoners verhuizen binnenkort terug. En dat mogen we vieren! Een echte italiaanse ijscokar met heerlijk vers ijs. En daar genoten bewoners, bouwvakkers en de mensen van kantoor van.

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

maandag 18 juli 2022

NIeuwe Woonupdate Bedum Special

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

maandag 11 juli 2022

Voorbereiding voor storten beton

De fundatie krijgt al vorm. Vrijdag wordt de beton gestort van het eerste blok.

vrijdag 8 juli 2022

De laatste 15 woningen.

Voor de zomervakantie zal Boekema de Witsenbogstraat verlaten en gaan de bewoners weer naar hun eigen woning. Boekema is nu volop aan het werk aan de Van Speykstraat. De sloopwerkzaamheden aan het eerste blok zijn nu klaar. De begane grondvloeren zijn eruit gesloopt en de buitenste gevelstenen zijn verwijderd. En is er gestart met het isoleren van de buitenmuren. En dan blijven er nog twee woningen over aan de Prof. Boermastraat. Deze woningen zullen aansluiten verduurzaamd worden.

vrijdag 8 juli 2022

Update voortgang sloop

De afgelopen weken hebben wij een aanbestedingsprocedure gedaan voor de sloop. Sloopbedrijf Rozeboom uit Appingedam heeft de opdracht gekregen. Rozeboom gaat in twee fasen slopen, eerst de Van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 30 en 9 t/m 23. De overige woningen gaat Rozeboom later slopen. Wij gaan deze woningen voor de vakantie in de bouwhekken zetten. Ook krijgen alle omwonenden een informatie brief waar in wij de werkzaamheden nader toelichten. Volgende week zal de firma Hak de woningen inspecteren voor het afsluiten van de NUTS voorzieningen.

vrijdag 8 juli 2022

Fundatie werkzaamheden

De bouw begint op gang te komen. De fundatie wordt zichtbaar en voor de bouwvak zullen de eerst vloere worden gelegd.

dinsdag 28 juni 2022

Start bouw

De bouw is begonnen en dat is goed te zien!

donderdag 2 juni 2022

Bedum 1: 2e opruimdag groot succes

De bewoners zijn vandaag druk bezig met opruimen. De eerste container was voor 11.00 uur 's ochtends al vol! De afspraak is: vol = vol en dan komt er een nieuwe. De bewoners hebben het wachten op de 'wissel van containers' benut om thuis een bakkie koffie te doen. Daarna hebben ze hun schouders er weer onder gezet en zijn verder gegaan met opruimen.

donderdag 19 mei 2022

Bedum 1: 2 juni opruimdag voor blok D, E en F

De aannemer heeft ruimte nodig voordat hij aan de slag kan in de woning. Op zolder is heel veel ruimte nodig! Het blijkt dat mensen vaak nog spullen op zolder hebben staan die zij al lang niet meer gebruiken en ook niet meer gaan gebruiken. Een goed moment om de spullen die weg kunnen nu ook echt weg te doen.

De aannemer plaatst een afvalcontainer op donderdag 2 juni. Deze komt vlak bij de blokken D, E en F te staan. Lekker dichtbij, dus niet de hele wijk door met spullen. Bewoners kunnen de spullen die niet bruikbaar meer zijn hierin doen.

Liever spullen naar de kringloop? Dat kan ook. Tijdens de opruimdag is een medewerker van Kingloop Bedum 4 you aanwezig. Hij beoordeelt of de spullen geschikt zijn. Wij brengen die spullen naar de kringloopwinkel.

Deze dag is alleen voor de bewoners van blok D, E en F van project Duurzaam Thuis in Bedum 1. Voor de bewoners van de andere blokken organiseren we later nog opruimdagen.

donderdag 12 mei 2022

Bedum 2: bouwroute is bekend

De aannemer begint in het vroege najaar met de werkzaamheden aan de eerste woning. Hij start met de woningen aan de De Roterij in blok A. De volgorde waarin hij werkt, staat in de bouwroute. U vindt deze onderaan de pagina bij Belangrijke documenten.

woensdag 4 mei 2022

Aansluiten gas en elektra

Deze week is de firma Hak gestart met het aansluiten van de gerenoveerde woningen. De aannemer Vuurboom zal vervolgens de woningen afwerken. Waarop wij deze woningen dan ook zo spoedig mogelijk weer gaan verhuren.

woensdag 4 mei 2022

Steen 500e woning terug geplaatst

Dinsdag 3 mei 2022 is het tableau 500e huurwoning van toenmalige bouwvereniging Bedum teruggeplaatst aan de Witsenborgstraat 14.

woensdag 4 mei 2022

Opruimdag startsein voor werkzaamheden project Bedum 1

Woningstichting Wierden en Borgen organiseerde op vrijdag 22 april samen met aannemer Van Wijnen een opruimdag. Op maandag 25 april startte Van Wijnen met de renovatie en verduurzaming van de woningen in dit deelproject. Om de werkzaamheden uit te voeren moeten onder andere de zolders zijn leeggeruimd. Uit ervaring weten we dat op zolders vaak spullen staan die eigenlijk wel weg kunnen. Van Wijnen plaatste daarom een afvalcontainer in de wijk. Ook Kringloop ‘Bedum 4 you’ was aanwezig om herbruikbare spullen mee te nemen. Tijdens het project zal Van Wijnen meerdere van deze opruimdagen organiseren.

“We zijn blij met de containers en laten het verder over ons heen komen”, gaven aanwezige huurders aan.

donderdag 28 april 2022

Voorbereidingen voor de sloop (en daarna gelukkig de nieuwbouw)

Bijna alle bewoners van de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat zijn verhuist naar hun tijdelijke wisselwoning. De twee laatste bewoners verhuizen zoals het nu lijkt voor de bouwvak naar een andere woning.

Dat betekent dat wij kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de sloop. Inmiddels heeft adviesbureau Wierenga al onderzocht of er nog asbest in de woningen aanwezig is. De nutsbedrijven bekijken in week 27 of de woningen afgesloten kunnen worden van gas, water en elektra. Ondertussen benaderen wij een sloopbedrijf om de sloop voor ons uit te voeren. De sloop start naar verwachting eind augustus.

donderdag 14 april 2022

Bedum 2: bewoners akkoord, we gaan aan de slag

De bewoners van het project Duurzaam Thuis in Bedum 2 hebben massaal ingestemd met het verbeter-/verduurzamingsvoorstel. De 35 grondgebonden woningen krijgen door de maatregelen allemaal energielabel A+. In het najaar begint de aannemer aan de eerste woning.

donderdag 14 april 2022

Contract ondertekend: VDM kan aan de slag

Op dinsdag 12 april ondertekenden Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) en Jan van der Meer (directeur VDM) het contract voor de bouw van 11 kleine gezinswoningen aan de Poelsnip in Bedum. Aannemer VDM ontwikkelt de aardbevingsbestendige, energiezuinige en gasloze woningen die eind 2022 af moeten zijn. In juni starten de bouwwerkzaamheden.

Op de foto vlnr: Cees Kuipers (projectleider Wierden en Borgen), Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen), Jordy Bergman (projectleider VDM), Jan van der Meer (directeur VDM). 

donderdag 7 april 2022

Kroketten en frikadellen

Ze zijn blij, heel blij! De bewoners van de Witsenborgstraat hebben aannemer Boekema hartelijk bedankt voor de renovatie van hun woningen. Als dank heeft de straat hen getrakteerd op kroketten en frikadellen. Hoe tof is dat!

donderdag 7 april 2022

Bedum 1: 22 april opruimdag voor blok A, B en C

De aannemer heeft ruimte nodig voordat hij aan de slag kan in de woning. Op zolder is heel veel ruimte nodig! Het blijkt dat mensen vaak nog spullen op zolder hebben staan die zij al lang niet meer gebruiken en ook niet meer gaan gebruiken. Een goed moment om de spullen die weg kunnen nu ook echt weg te doen.

De aannemer plaatst een afvalcontainer op vrijdag 22 april. Deze komt vlak bij de blokken A, B en C te staan. Lekker dichtbij, dus niet de hele wijk door met spullen. Bewoners kunnen de spullen die niet bruikbaar meer zijn hierin doen.

Liever spullen naar de kringloop? Dat kan ook. Tijdens de opruimdag is een medewerker van Kingloop Bedum 4 you aanwezig. Hij beoordeelt of de spullen geschikt zijn. Wij brengen die spullen naar de kringloopwinkel.

Deze dag is alleen voor de bewoners van blok A, B en C van project Duurzaam Thuis in Bedum 1. Voor de bewoners van de andere blokken organiseren we later nog opruimdagen.

dinsdag 5 april 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate!

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

dinsdag 5 april 2022

Bedum 1: inrichten bouwplaats

De aannemer heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden een opslagplaats voor materialen nodig. Deze opslagplaats noemen we de bouwplaats.

De bouwplaats komt op de parkeerplaatsen voor de woningen aan Kuipersrijge 1 t/m 9. Deze centrale plek is in overleg met de gemeente gekozen.

De aannemer richt in week 15 de bouwplaats in.
Hij plaatst in de week van 11 t/m 15 april onder andere een opslagcontainer voor hemzelf, opslagcontainers voor onderaannemers en andere materialen.

Een bouwplaats draagt bij aan een veilige manier van werken.
Dit is belangrijk voor de medewerkers en voor omwonenden.

dinsdag 15 maart 2022

De Witsenborgstraat in één beeld gevangen

Het contrast kan bijna niet groter. Aan de linkerzijde zijn de woningen gerenoveerd. Rechts achterin zijn ze nog druk bezig en staan de woningen 'in hun hemd'. De woningen rechts voor wachten nog op de ingrijpende renovatie.

maandag 14 maart 2022

In veiligheid gebracht

We gaan terug naar het jaar 1965. Wist u dat Witsenborgstraat 14 in dat jaar de 500e huurwoning was van de toenmalige bouwvereniging Bedum? Er is toen een tableau van keramist Elly Nieboer in de gevel van de woning Witsenborgstraat 14 aangebracht. Dit willen we natuurlijk behouden. Boekema heeft het tableau er onlangs veilig uit gehaald. In de nieuwe gevel krijgt deze straks weer een mooie plek.

donderdag 10 maart 2022

Spouwanker onderzoek

Eind april start de aannemer met de werkzaamheden voor het project Duurzaam Thuis. Ter voorbereidingen hierop, controleert TotalWall de spouwankers.

TotalWall controleert op maandag 28 en dinsdag 29 maart de woningen aan:

- De Haken 13, 29 en 30
- Kuipersrijge 9
- De Blink 2, 18 en 20
- De Roterij 44 en 54

Een spouwanker verbindt de binnenmuur en buitengevel met elkaar. Zo ontstaat een stabiele constructie. Medewerkers van TotalWall beoordelen bij verschillende gevels op meer plekken de staat van de spouwankers. Zij kunnen dit onderzoek op twee manieren uitvoeren. Ze maken boorgaten in de buitengevel en met een kleine camera kijken zij in de spouw. Een andere manier om een spouwanker onderzoek uit te voeren is door een aantal bakstenen tijdelijk te verwijderen. Zo zien zij of er problemen met  spouwankers zijn. Na het onderzoek herstellen zij de boorgaten en metselen bakstenen weer terug op hun plek.

donderdag 10 maart 2022

Bedum 1: bouwroute is bekend

De aannemer begint eind april met de werkzaamheden aan de eerste woning. Hij start met Kuipersrijge 1 in blok A. De volgorde waarin hij werkt, staat in de bouwroute. U vindt deze onderaan de pagina bij Belangrijke documenten.

maandag 28 februari 2022

Bedum 1: aanbrengen vogelwering dakgoot

Mussen zoeken in het voorjaar een plek om te nestelen. Een goede plek voor een nest is net onder de dakpannen. Als ze hier een nest bouwen, dan raakt deze beschadigd door de werkzaamheden. Om te voorkomen dat ze daar een nest maken, plaatst Van Wijnen vogelwering in de dakgoten. De mussen vinden dan een andere nestplek. Hiervoor hebben we al eerder nestkasten in de buurt opgehangen. Van Wijnen plaatst vanaf vandaag de vogelwering in de dakgoten aan de voorkant en achterkant van de woning.

maandag 21 februari 2022

Woonupdate 4

Afgelopen week ontvingen de bewoners Woonupdate 4 op de deurmat. Wilt u deze ook lezen? Dat kan! U vindt de Woonupdate onderaan deze pagina bij Belangrijke documenten.

maandag 21 februari 2022

Plaatsen nieuwe berging modelwoning

De aannemer werkt aan de modewoning aan De Roterij 44. In week 9 verwijdert de aannemer de berging en plaatst de nieuwe geïsoleerde berging. U kunt hiervan overlast ervaren vanwege de kraan in de straat.

donderdag 17 februari 2022

Bedum 1: bewoners akkoord, we gaan aan de slag!

De bewoners van het project Duurzaam Thuis in Bedum 1 hebben ingestemd met het verbeter-/verduurzamingsvoorstel. De 49 grondgebonden woningen hebben nu gemiddeld energielabel C en krijgen door de maatregelen allemaal energielabel A+. In april beginnen we aan de eerste woning.

vrijdag 28 januari 2022

Sloop woningen Professor Ridderbos en Professor Mekelstraat

De sloop van de woningen is met een half jaar uitgesteld. Dat heeft vooral te maken met de drukte in de bouwsector. Hierdoor lopen onze huidige projecten vertraging op. Daarom kunnen wij pas later starten met de aanpak.

vrijdag 28 januari 2022

Update werkzaamheden Witsenborgstraat

Volgende week worden de eerste woningen opgeleverd aan de bewoners van de Witsenborgstraat. Ondertussen wordt er nog hard gewerkt in het middelste blok- volgende week komt het dak erop. Tevens zijn vorige week zijn de sloopwerkzaamheden begonnen aan het derde blok van de Witsenborgstraat. De bouwketen van de aannemer en onder aannemers zijn verplaatst na de afronding van de Professor Ridderbosstraat.

vrijdag 28 januari 2022

Werkzaamheden zijn afgerond aan de Professor Ridderbosstraat

De werkzaamheden aan de Professor Ridderbosstraat zijn afgerond. De bewoners zijn in december teruggekeerd in hun warme vernieuwde woning. De tuinen moeten nog bloeien maar dat zal straks met warmer weer een stuk sneller gaan.

vrijdag 28 januari 2022

Wisselwoningen Abel Tasmanstraat

De bewoners van de Abel Tasmanstraat krijgen binnenkort te horen naar welke wisselwoning ze gaan verhuizen per april 2022.

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

donderdag 23 december 2021

Ja, die wil ik!

De bewoners aan de Abel Tasmanstraat hebben hun nieuwbouwwoning gekozen. Waar de één wel wat voelt voor een flexibele woning kiest de ander voor een ruime gezinswoning. Mooi om te zien dat iedereen zijn of haar plekje heeft gekozen. De keuzes zijn schriftelijk aan alle bewoners bevestigd. NU gaan we ons verder voorbereiden op de sloop en de nieuwbouw

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

dinsdag 23 november 2021

Oplevering woningen Professor Ridderbosstraat

Deze week leverden we 4 woningen op aan de professor Ridderbosstraat. Boekema is hier nog wel bezig met de laatste loodjes, zoals het netjes maken van de tuinen en de bestrating. Nu gaan we verder met de resterende huizen in het laatste blok, zodat ook deze mensen Kerst kunnen vieren in hun vernieuwde huis!

dinsdag 23 november 2021

Firma Takkenkamp aan het werk in uw straat

Vanaf eind november kunt u medewerkers van Takkenkamp in uw straat aan het werk zien. Zij maken met een warmtebeeldcamera opnames van de gevels. Op deze wijze bepalen zij de huidige isolatiewaarde van de spouw. Zo weten zij welke werkzaamheden ze moeten uitvoeren om de spouw optimaal te isoleren. Voor deze werkzaamheden hoeven de medewerkers van Takkenkamp niet in uw woning te zijn. 

dinsdag 9 november 2021

Gezocht: bewonersvertegenwoordiger

Praat en denk mee! Woont u in één van de woningen binnen het project en vindt u het leuk om mee te denken en te praten? Dat kan! Meld u aan als bewonersvertegenwoordiger. U heeft dan een belangrijke taak tijdens de voorbereiding en uitvoering van de werkzaamheden. Interesse? Lees dan de flyer 'bewonersvertegenwoordiger' onderaan deze pagina bij 'belangrijke documenten'. 

donderdag 4 november 2021

Woonupdate Bedum

"Wij zijn opgelicht. Er is niets over van de vergoeding" Lees het interview met mevrouw Tsjaleva in de nieuwste woonupdate over de projecten in Bedum. Huurders kregen de Woonupdate deze week thuisgestuurd. U vindt er ook een nieuw overzicht van de planning en info over de oplevering van verschillende woningen (zowel nieuwbouw als renovatie). Nieuwsgierig? Neem een kijkje!

vrijdag 15 oktober 2021

Een visje happen

De woningen zijn af en dat mag gevierd worden.

Op woensdag 13 oktober hebben we met z'n allen een heerlijk visje kunnen eten. Bewoners van de Karel Doormanstraat, de huurdersvereniging, mensen van Boekema en van Wierden en Borgen, iedereen was welkom. Ook hebben alle bewoners nog een plantenpakket gekregen. De tuinen zien er straks waarschijnlijk nog mooier uit.

Alle bewoners, bedankt voor het geduld en vertrouwen en veel woonplezier in uw verbeterde woning.

woensdag 13 oktober 2021

Overeenkomst met aannemer

Van Wijnen is de aannemer met wie Wierden en Borgen de samenwerking aangaat voor dit project. Dinsdag 12 oktober ondertekenden de directeur-bestuurder van Wierden en Borgen en regiodirecteur van Van Wijnen de overeenkomst voor het uitvoeren van de werkzaamheden. 

maandag 4 oktober 2021

Het 1e blok aan de Prof. Ridderbosstraat is klaar

De eerste woningen aan de Prof. Ridderbosstraat zijn gereed en wat staan ze er mooi bij!

Afgelopen maandag konden de bewoners hun sleutels weer in ontvangst nemen. Blije gezichten, eindelijk weer terug naar huis. De woningen hebben een complete metamorfose gekregen en zijn grondig gerenoveerd. Met de winter in aantocht zitten deze bewoners er straks gelukkig lekker warm bij.

woensdag 15 september 2021

Aan de slag in de modelwoning

Niet alles wat we doen is zichtbaar, maar het plan om uw woning te verbeteren en verduurzamen is klaar. We gaan u hier alles over vertellen, zodra de modelwoning klaar is. De aannemer maakt namelijk eerst een modelwoning. Dit is een woning waarin hij alle werkzaamheden uitvoert die in het plan staan. De aannemer maakt twee modelwoningen in Bedum, aan De Roterij 44 en Kuipersrijge 9. 

De aannemer en de onderaannemers zijn de komende periode dus al in uw buurt aan het werk.

Zodra de modelwoning klaar is, ontvangt u van ons een uitnodiging om te komen kijken hoe de werkzaamheden eruit zien als deze klaar zijn.

dinsdag 7 september 2021

Voortgang

De vakantie ligt alweer even achter ons. De Karel Doormanstraat is volledig opgeleverd. De laatste opleverpunten worden nu opgelost. De bewoners aan de Ridderbosstraat mogen kleuren kiezen voor sommige wanden. Ook worden er mooie keukens uitgezocht door de bewoners. De oplevering van deze woningen komt steeds dichterbij!

dinsdag 7 september 2021

Een nieuwe projectnaam!

Samen met de leden van de projectcommissie bedachten we een nieuwe projectnaam die beter bij het project past. We gaan uw woning verbeteren en verduurzamen. Het is uw thuis; een fijner en comfortabeler thuis voor nu en in de toekomst. We noemen het project daarom vanaf nu: “Duurzaam Thuis”.

dinsdag 7 september 2021

Woonupdate #3 - september 2021

De komende week valt de nieuwsbrief bij de bewoners op de deurmat. Wilt u deze al vast lezen? Dat kan! U vindt de nieuwsbrief onderaan deze pagina bij Belangrijke documenten.

vrijdag 6 augustus 2021

Voorbereidende werkzaamheden

Wij hebben architectenbureau pdb|design gevraagd om werkzaamheden uit te voeren ter voorbereiding op de dakwerkzaamheden. Hiervoor bezoekt pdb|design in augustus de projectwoning in Bedum. Zij zal ook foto's maken van de buitenzijde van de woningen die in het project vallen. 

 

woensdag 21 juli 2021

Bouwvakantie en vakantiegroet

De bouwvakvakantie staat voor de deur. Dit betekent dat vanaf maandag 26 juli t/m zondag 15 augustus geen werkzaamheden worden uitgevoerd. De bouwplaats sluiten we af. De hekken gaan op slot. Alle woningen worden goed afgesloten. Na de bouwvakantie starten we natuurlijk gewoon weer op.

We wensen u een fijne vakantie en tot over een paar weken!

woensdag 7 juli 2021

Woningverbetering in bewoonde staat afgerond

Er was wat tegenslag met de kozijnen, maar de woningen zijn nu echt bijna af. Deze woningen aan de Ridderbosstraat zijn in bewoonde staat verbeterd. Deze week worden de lekdorpels geplaatst. Die voorkomen dat vuil en regenwater langs de gevel van de woning de muur inloopt. En dat is maar goed ook, want kijk eens hoe mooi het er nu uitziet.

dinsdag 6 juli 2021

De Karel Doormanstraat wordt bijna opgeleverd!

Tientallen liters verf, bakken vol cement en honderden uren inzet van alle bouwvakkers. Er is heel veel energie in de woningen gestopt om ze weer gereed te maken voor hun bewoners. Nu is het bijna af.
Deze week worden de eerste woningen opgeleverd. Volgende week volgen nog een aantal woningen. We hopen dat alle bewoners met veel plezier terugkeren in hun vernieuwde en verbeterde woning.

maandag 28 juni 2021

Start werkzaamheden Ridderbosstraat

Tijdelijk naar een wisselwoning en je huurwoning in de steigers. Voor de bewoners van de Ridderbosstraat is het zover. Boekema Vastgoedonderhoud is hier gestart met de woningverbetering van 18 woningen. De aanpak vindt gefaseerd plaats, waarbij de laatste woningen vlak na de bouwvakantie worden opgestart.

zondag 27 juni 2021

Projectcommissie - 10e bijeenkomst

Dit was de laatste reguliere bijeenkomst met de leden van de projectcommissie. We hebben hen bedankt voor hun inzet en betrokkenheid tijdens de afgelopen maanden. Mede dankzij hen zijn we gekomen tot een concept verbeter-/verduurzamingsvoorstel. (project H3V fase 1b)

dinsdag 22 juni 2021

Wat een betrokkenheid!

Eind mei ontvingen de bewoners een enquête waarin wij hen vroegen naar hun ervaringen en wensen. Wat geweldig om te zien hoeveel respons wij mochten ontvangen! Geweldig dat zo veel bewoners hebben aangegeven niet te kunnen wachten dat de werkzaamheden worden uitgevoerd! We gaan met de uitkomsten aan de slag en het definitieve verbeter-/verduurzamingsvoorstel opstellen. Tijdens keukentafelgesprekken bespreken we dit voorstel met de bewoners. (project H3V fase 1b)

dinsdag 8 juni 2021

Woonupdate #2 - juni 2021

De komende week valt de nieuwsbrief bij de bewoners op de deurmat! Wilt u deze al vast lezen? Dat kan! U vindt de nieuwsbrief onderaan deze pagina bij Belangrijke documenten. (project H3V fase 1b)

maandag 31 mei 2021

Behoeftepeiling - enquête

De bewoners ontvangen vandaag een enquête waarin ze gevraagd worden hun ervaringen en behoeften te delen. Wierden & Borgen gebruikt de uitkomsten van deze enquête om tot een goed en passend verduurzamingsplan te komen. (project H3V fase 1b)

donderdag 27 mei 2021

Samen op weg naar de verduurzaming van 84 woningen!

We zijn al even aan de gang in Bedum, dus het werd inmiddels wel tijd voor een klein foto-moment. Gelukkig kan er inmiddels weer wat meer!

Met gepaste trots presenteren wij het (bijna complete) projectteam, inclusief mooi bouwdoek.

 

donderdag 20 mei 2021

Opnamewerkzaamheden energielabel

Eind mei / begin juni bezoekt Invent de projectwoningen. Invent is door Wierden & Borgen gevraagd om de huidige energielabels van de woningen vast te stellen. De bewoners zijn via een brief hierover geïnformeerd. (project H3V fase 1b)

dinsdag 18 mei 2021

Ridderbosstraat 70% akkoord

Goed nieuws! De bewoners van de Ridderbosstraat zijn blij met onze plannen voor hun woning en bijna iedereen heeft inmiddels akkoord gegeven. Wij gaan verder met de voorbereidingen en leveren straks een aantal keurige nette woningen op.

maandag 17 mei 2021

Projectcommissie - 9e bijeenkomst

Tijdens dit overleg bespreken de aanwezigen onder andere de concept-enquête. De enquête is een behoeftepeiling die alle bewoners zullen ontvangen. Het doel is om de ervaringen en wensen op te halen, om te komen tot een definitief plan dat aansluit bij de doelen van Wierden & Borgen en de wensen en behoeften van de bewoners. (project H3V fase 1b)

woensdag 28 april 2021

Dronevideo van werkzaamheden Karel Doormanstraat

Beelden uit de lucht van de werkzaamheden aan de Karel Doormanstraat. Beelden zijn gemaakt op 28 april 2021.

maandag 12 april 2021

Renovatie aan de Karel Doormanstraat

We zijn begonnen met de renovatie van de Karel Doormanstraat. Deze woningen worden ingrijpend gerenoveerd. Daarom verhuizen de bewoners tijdelijk naar een ingerichte wisselwoning. Als de werkzaamheden zijn afgerond keren de bewoners terug in een comfortabele en energiezuinige woning.

De foto is gemaakt tijdens de werkzaamheden

maandag 12 april 2021

Projectcommissie - 8e bijeenkomst

Het projectteam deelt de stand van zaken van de voorbereidende werkzaamheden. De leden adviseren het projectteam over mogelijke manieren van communiceren met de bewoners voor en tijdens uitvoering van de werkzaamheden. (project H3V fase 1b)

maandag 15 maart 2021

Wet Natuurbescherming

Uit onderzoek is gebleken dat de huismus, vleermuis en gierzwaluw zich hebben gehuisvest in de woningen. Voordat gestart mag worden met de werkzaamheden moet voor deze dieren een vervangende plek geregeld zijn. In de komende weken hangt aannemersbedrijf Doornbos nestkasten en vleermuiskasten op in de straat. Ook omwonenden hebben met plezier hun gevels beschikbaar gesteld om nestkasten aan te hangen. We zijn heel blij met deze enthousiaste medewerking. (project H3V fase 1b)

maandag 8 maart 2021

Projectcommissie - 7e bijeenkomst

Een aantal leden heeft hun werkelijke gebruikscijfers van stoken en elektra gedeeld. Op basis hiervan heeft heeft projectteam doorberekend wat de mogelijke besparingen in woonlasten zijn na uitvoering van verschillende verbeter- en/of verduurzamingswerkzaamheden. (project H3V fase 1b)

woensdag 3 maart 2021

Start project 84 woningen Bedum

Deze week startte Boekema met het plaatsen van steigers bij het eerste blok van de Professor Ridderbosstraat. Hiermee hebben we een officiële start gemaakt met de verduurzaming en verbetering van de eerste 84 woningen uit het oorspronkelijke Bedum 200 project. 

maandag 8 februari 2021

Projectcommissie - 6e bijeenkomst

Het projectteam bespreekt met de leden de planning en de mogelijke werkzaamheden die uitgevoerd worden. Daarnaast bespreken ze de stand van zaken van de overige werkzaamheden die in voorbereiding op het project worden uitgevoerd, waaronder het dakpannenonderzoek en de werkzaamheden in relatie tot Wet Natuurbescherming. (project H3V fase 1b)

woensdag 3 februari 2021

Tekenen overeenkomst 84 woningen

Op woensdagochtend 3 februari ondertekenden Hans Boekema (directeur Boekema Vastgoed) en Matthieu van Olffen (directeur-bestuurder Wierden en Borgen) een overeenkomst voor verduurzaming en verbetering van 84 huurwoningen in Bedum.

maandag 18 januari 2021

Projectcommissie - 5e bijeenkomst

Op verzoek van de leden staat deze bijeenkomst grotendeels in het teken van het huurbeleid. Een van de beleidsmedewerkers van Wierden & Borgen geeft een uitgebreide presentatie over dit onderwerp. (project H3V fase 1b)

zondag 10 januari 2021

Brief versterkingsadvies

De bewoners van de woningen met een versterkingsadvies ontvangen een brief waarin zij hierover geïnformeerd worden. Deze woningen maken geen deel meer uit van dit project. (project H3V fase 1b)

donderdag 7 januari 2021

Projectcommissie - 4e bijeenkomst

De leden van de projectcommissie en het projectteam bespreken de huidige stand van zaken van het project waaronder de uitkomsten van het dakpannenonderzoek en de gevolgen van het versterkingsadvies van NCG. (project H3V fase 1b)

dinsdag 1 december 2020

Dakpannenonderzoek

Ter voorbereiding op het definitieve plan voert Buro BMI een dakpannenonderzoek uit. Hieruit blijkt welke dakpannen nog voldoen en bij welke woningen we tijdens de uitvoering van de werkzaamheden de dakpannen gaan vervangen. (project H3V fase 1b)

maandag 30 november 2020

Projectcommissie - 3e bijeenkomst

Tijdens een interactieve workshop delen de leden van de projectcommissie hun ervaringen en wensen. Het projectteam en de leden bespreken de plannen en de geplande onderhoudswerkzaamheden. (project H3V fase 1b)

zondag 1 november 2020

Versterkingsadvies NCG

NCG geeft op basis van een nieuwe rekenmodel een versterkingsadvies voor woningen in het aardbevingsgebied. Hiervan vallen 66 woningen op dat moment nog binnen dit project. Deze woningen worden ondergebracht in een ander project. (project H3V fase 1b)

maandag 19 oktober 2020

Projectcommissie - 2e bijeenkomst

De leden van de projectcommissie krijgen inzicht in de uitkomsten van de behoeftepeiling van juli 2020. Daarnaast geeft installateur Feenstra een presentatie over de toepassing van mogelijke installaties. (project H3V fase 1b)

dinsdag 6 oktober 2020

Projectcommissie - 1e bijeenkomst

De projectcommissie is een sparringpartner die meedenkt over goede oplossingen bij het verduurzamen en verbeteren: een klankbordgroep die scenario’s bedenkt en beoordeelt en weet wat er leeft bij bewoners.

Tijdens deze bijeenkomsten bespreekt het projectteam met de leden van de projectcommissie de lopende zaken om te komen tot een plan dat aansluit bij de behoeften en wensen van Wierden en Borgen én de bewoners. Namens de Huurdersvereniging is ook iemand aanwezig bij deze bijeenkomsten.

Bij "belangrijke documenten" vindt u een overzicht waarin de leden van de projectcommissie vermeld staan. (project H3V fase 1b)

maandag 3 augustus 2020

Behoeftepeiling onder huurders

Het projectteam voert een behoeftepeiling uit onder circa 10% van de bewoners. Het team gaat langs bij de huurders om te informeren naar hun ervaringen, wensen en behoeften. De uitkomsten hiervan worden meegenomen in het opstellen van het projectplan. (project H3V fase 1b)

woensdag 8 juli 2020

Oproep deel te nemen aan de projectcommissie

Samen verbeteren en verduurzamen: de bewoners ontvangen een oproep om zich aan te melden voor de projectcommissie. Samen met de projectcommissie gaat Wierden & Borgen de plannen om te verbeteren en verduurzamen verder uitwerken. (project H3V fase 1b)

dinsdag 9 juli 2019

Informeren huurders finale regeling NAM en Wierden & Borgen

De bewoners ontvangen een brief waarin staat vermeld dat Wierden & Borgen met NAM een finale regeling is overeengekomen. Deze regeling is aanleiding tot dit project. (project H3V fase 1b)

Toon meer resultaten
Wiebo vakman

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden in Bedum? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.