Tooltip content here Menu

Alle projecten Bedum

Wierden en Borgen staat in Bedum voor een grote opgave. Met deze projectpagina houden we je graag op de hoogte van onze plannen en werkzaamheden in Bedum.

Dit doen we in Bedum

Versterking Lang de Lijn

Duurzaam Thuis 1: Verduurzaming en verbetering

Afgerond

Nieuwbouw Poelsnip

Afgerond

Bedum 200: Woningverbetering Zeeheldenbuurt, Professorenbuurt en Borgenbuurt

Afgerond

Recente updates

Start werkzaamheden

dinsdag 14 mei 2024

De aannemer Van Wijnen heeft op De Blink de eerste keten neer gezet en de directiewoning aan De Roterij 7 ingericht. Volgende week vrijdag zullen de werkzaamheden van start gaan met een opruimdag voor de bewoners in het verduurzamingsproject. Tijdens de opruimdag mogen de bewoners alle spullen die ze weg willen doen in de containers plaatsen. 

Ook de steigers worden opgebouwd rondom het eerste blok zodat ze de werkzaamheden aan het dak en de gevel kunnen opstarten. 

Woon je in de wijk en heb je vragen over de verduurzaming of over geluidsoverlast, parkeren of ander overlast in de buurt? Loop dan gerust even binnen aan De Roterij 7.

Een geslaagd kijkmoment

maandag 29 april 2024

Bijna alle bewoners die terugkeren hebben op woensdag 17 april de woningen in de Zeeheldenbuurt bekeken. Er waren ook een aantal woningzoekenden vanuit de Borgenbuurt uitgenodigd. De eerste woningen gaan binnenkort in de verhuur. Hou Woningnet Boven Groningen in de gaten als je geïnteresseerd bent.

Update 24-04-2024

woensdag 24 april 2024
De eerste blokken zijn bijna gereed en de opleveringen van de aannemer naar Wierden en Borgen staan gepland. De tuinen beginnen nu ook duidelijk vorm te krijgen.

Bouwen in hout! Waarom niet?

woensdag 17 april 2024

Onze woningen worden gemaakt van hout. Niet zomaar hout, maar Cross Laminated Timber (CLT)
Nieuwsgierig geworden? In dit filmpje legt Friso Bouwgroep uit hoe de woningen worden gebouwd en welke eigenschappen het CLT heeft. In het filmpje zie je de woningen uit Loppersum. Deze woningen zijn goed vergelijkbaar met de woningen in de Zeeheldenbuurt. 

Nog een kleine week tot het 2e kijkmoment

donderdag 11 april 2024

Nog een kleine week en dan is het zover! Het 2e kijkmoment bij de nieuwbouw voor bewoners en andere woningzoekenden op woensdag 17 april van 14:00 uur tot 16:00 uur. De afgelopen periode is er hard gewerkt door de aannemer. Zo kun je binnen ook steeds meer zien, zoals de badkamer, keuken en toilet. 
Wij hebben er in ieder geval zin in!

Update 09-04-2024

woensdag 10 april 2024
Friso is begonnen met het afwerken van de eerste blokken aan de van Speykstraat en Abel Tasmanstraat. De steigers zijn hier om de woningen weg gehaald. Het metselwerk wordt schoon gemaakt dit is mooi te zien op de foto (verschil tussen wat schoon gemaakt is en wat nog niet schoon gemaakt is). De nutsbedrijven zijn gestart met het aansluiten van water en licht. De woningen die nog beschikbaar zijn voor verhuur worden binnen kort geadverteerd voor belangstellende.

De sloop is nu echt begonnen

donderdag 4 april 2024

Rozeboom sloopwerken is nu echt begonnen aan de sloop van 34 woningen in de Professorenbuurt. Na een lange voorbereiding gaat het slopen best snel. Ze slopen ongeveer één woning per dag, dus ze zijn ongeveer 7 weken bezig. 

De sloop begint eind maart

maandag 11 maart 2024

Het verwijderen van asbest in de woningen heeft helaas lang geduurd. Inmiddels zijn we hier bijna mee klaar. In de week van 25 maart start Rozeboom met de sloop van de woningen. We verwachten dat het slopen ongeveer 6 weken duurt. 

Update 15-02-2024

donderdag 15 februari 2024
De eerste wanden van de Ruyterstraat 1 t/m 7 staan inmiddels op hun plek. En de dakpannen liggen op de van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 20. Aan de Ruyterstraat 9 t/m 31 werkt de Gemeente Het Hogeland aan de hoofdaansluiting op het riool waardoor de Ruyterstraat tijdelijk is afgesloten voor het verkeer.

Voortgang werkzaamheden

woensdag 7 februari 2024
Het saneren van het asbest valt tegen zo komen we tijdens het saneren meer asbest tegen onder betonvloeren. Welke er eerst met de hand uitgekapt moet worden. Ook staat er veel water in de kruipruimtes door de regenval van de afgelopen tijd. De kruipruimtes moeten eerst leeggepompt worden voor dat er gesaneerd kan worden. De Professor Riderbosstraat en de Mekelstraat even zijde zijn bijna gesaneerd. Er zal binnen nu en twee weken gestart worden met het slopen van de eerste woningen.

Gevels, kozijnen en ramen

woensdag 7 februari 2024

De bewoners die geregeld een ommetje maken langs de bouwplaats hebben het al lang gezien. Maar voor degenen die niet dagelijks langslopen een mooi plaatje van hoe ver de bouwers al zijn. De eerste woningen hebben metselwerk, kozijnen en zelfs het glas zit er al in. 

Gastles CBS De Regenboog

maandag 29 januari 2024
Donderdag 25 januari 2024 hebben wij op verzoek van Christelijke basisschool De Regenboog uit Bedum een gastles gegeven aan de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Deze groepen hebben o.a. een rondgang gehad op de bouw. Hier waren meerdere fasen van het nieuwbouwproces te zien. Bij blok 1 aan de van Speykstraat liggen de dakpannen al op de woningen en bij de blokken 8 en 9 liggen de begane grondvloer er net op.

Het slopen loopt iets vertraging op

donderdag 21 december 2023

De oplettende bewoners in de buurt hebben het al gezien: de woningen staan er nog!
Dat klopt, helaas valt de asbestsanering wat tegen. Er is asbest aangetroffen in de kruipruimtes van de woningen, maar vanwege de grote hoeveelheid water zijn we meer tijd kwijt met het saneren. Begin volgend jaar hopen we alsnog te beginnen met de sloop van de woningen.

Opname woningen in verband met vergunningsaanvraag

woensdag 13 december 2023

Op donderdag 14 december met eventueel uitloop tot vrijdag 15 december worden de woningen aan de Blink te Bedum ingemeten door PDB Design in verband met de aanvraag van de vergunningen bij de gemeente. Deze vergunningen zijn nodig om de woningen binnenkort te gaan verduurzamen. Wij zullen begin 2024 de vergunningen gaan aanvragen. 

Het inmeten gebeurd met een laserscan, zij bekijken alleen de buitenkant van de woningen. 

De projectcommissie stelt zich voor

dinsdag 12 december 2023

Graag stellen we hier de projectcommissie Walfridusbuurt aan je voor.
Een groep enthousiaste bewoners die hun steentje willen bijdragen om dit project tot een succes te maken.
Ze geven gevraagd en ongevraagd advies en denken met ons mee. Spreek ze gerust aan als je vragen hebt over het project. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met één van de projectconsulenten.

Op de foto staan van links naar rechts:
Bo Scheeringa, Dineke Venhuizen, Remmie van Nieff, Betsie Kramer en Anton Senneker.

1e kijkmoment Zeeheldenbuurt

maandag 11 december 2023

Als je een nieuwbouwwoning krijgt wil je natuurlijk graag een kijkje nemen op de bouw. Gisteren was daarom het 1e kijkmoment voor 18 terugkerende bewoners van de Zeeheldenbuurt in Bedum.

Het was direct een goed moment om stil te staan bij wat voor moois we hier aan het doen zijn: er worden 42 woningen door Friso gebouwd in CLT. En dat is, zoals je kunt zien, heel wat anders dan beton.

CLT staat voor Cross Laminated Timber. Dit zijn kruislings verlijmde, massief houten wand- en vloerelementen. Een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton.

Het was een geslaagde middag waarin iedereen een mooie indruk kreeg hoe de woningen er straks uit gaan zien.

Voortgang sloop professorenbuurt

dinsdag 14 november 2023
Na het nodige oponthoud zal de firma Rozeboom weer starten met het saneren van het asbest. Als de woningen gesaneerd zijn zal er gelijk gestart worden met het slopen van de woningen. De planning is nu dat we halverwege 2024 kunnen starten met de bouw van 33 woningen. Adema Architecten uit Dokkum heeft het ontwerp gemaakt voor deze woningen.

Start plaatsen van de wanden

maandag 6 november 2023
Friso is afgelopen week gestart met het plaatsen van de houtenwanden aan de van Speykstraat. De werkzaamheden liggen ondanks het weer nog steeds op schema. De metselaar heeft bij de keet een proef muurtje gemetseld zodat de architect deze kan beoordelen. En met een week of drie worden de eerste prefab kappen geplaatst kortom Friso heeft de vaart er mooi in. Binnenkort zal er voor de terugkeerders een kijkmoment zijn. Dan kunnen de bewoner al een indruk krijgen van hun nieuwe CLT-woning.

De bewonersgesprekken zijn begonnen

dinsdag 10 oktober 2023

Deze week zijn we begonnen met de eerste bewonersgesprekken. We starten met de bewoners van de Ludgerstraat, daarna volgen de Coendersstraat en de Walfriduslaan.

Het is nu ook mogelijk om zelf een bewonersgesprek in te plannen. De bewoners van de Ludgerstraat ontvangen hier deze week een brief over.

Koppensnellen

maandag 11 september 2023

De palen voor de fundering van de woningen zijn geboord. Op dit moment zie je allemaal palen boven de grond uitsteken. Nu denk je misschien: 'Is er niet diep genoeg geboord?'
Maar dat is niet het geval. Het beton wat je nu nog ziet wordt verwijderd. Dit noem je ook wel "koppensnellen" of "palen kraken". Wat dan vrij komt is het betonijzer (wapening). Hier maken ze de balken van de fundering aan vast. Zo krijgen de woningen een stevige fundering.

Terugblik: van plan tot realisatie

maandag 31 juli 2023

De 84 woningen in dit project kregen een grondige opknapbeurt. Alle woningen werden verduurzaamd en verbeterd. Reden om eens samen terug te kijken: wat hebben we gedaan en waarom? En wat denken bewoners van de renovatie en verduurzaming? We laten het je graag zien in deze aftermovie!

De eerste paal Abel Tasmanstraat en van Speykstraat

woensdag 26 juli 2023
Friso Bouwgroep is afgelopen week gestart met de bouw van 42 woningen Zeeheldenbuurt in Bedum. De eerste paal zit nu in de grond en het bouwterrein zal verder worden ingericht. De woningen worden uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber), ofwel kruislings verlijmde massief houten wand- en vloer elementen. Dit is een volwaardige vervanging voor metselwerk of beton. Deze woningen hebben wij ook in Loppersum gebouwd met Friso.

De informatiebijeenkomst is goed verlopen

dinsdag 11 juli 2023

Veel bewoners van de Borgenbuurt wisten de weg naar de Meenschaar te vinden. Leuk om met zoveel bewoners kennis te maken. Ze hebben uitleg gekregen over de plannen en de mogelijkheden die ze hebben. Genoeg stof tot nadenken! Later gaan we met alle bewoners nog individueel in gesprek. En heb je in de tussentijd toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Vanmiddag informatiebijeenkomst in de Meenschaar

dinsdag 4 juli 2023

Vanmiddag om 16:00 zijn de bewoners van de Borgenbuurt (Almastraat en Burchtplein) van harte welkom op onze 1e informatiebijeenkomst. Een mooi moment om kennis met elkaar te maken. Graag gaan we met elkaar in gesprek over de plannen. We horen graag wat de bewwoners hiervan vinden en welke ideeën ze zelf hebben. 

Informatieavonden voor de Walfridusbuurt

donderdag 29 juni 2023

Wat gaan jullie doen? Wanneer beginnen jullie? Kan ik in mijn huis blijven wonen? Zomaar wat vragen tijdens de informatiebijeenkomsten op 19 en 22 juni. De opkomst was groot. Bijna 90% van de bewoners van de Walfridusbuurt is langs gekomen en daar zijn we blij mee.  Inmiddels hebben alle bewoners een brief van ons ontvangen met een samenvatting van de informatiebijeenkomst. Later gaan we met alle bewoners nog individueel in gesprek. En heb je in de tussentijd toch nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Start 2e fase sloop De Ruyterstraat

woensdag 3 mei 2023
Nu de laatste bewoners verhuisd zijn kunnen de werkzaamheden aan De Ruyterstraat hervat worden. In opdracht van Essent worden de hoofdleidingen in de straat verzwaard/vervangen. En is Asbest Adviesbureau Wierenga de laatste woningen en garageboxen aan het inventariseren op de aanwezigheid van Asbest. Als deze werkzaamheden afgerond zijn start Rozeboom Sloopwerken met het saneren van het asbest en aansluitend met de sloop. We verwachten dat deze werkzaamheden uiterlijk in juli 2023 gereed zijn.

Start sloopwerkzaamheden

woensdag 3 mei 2023
Inmiddels is de firma Hak in opdracht van Essent gestart met de voorbereidende werkzaamheden. De hoofdleidingen worden vernieuwd en hiermee gelijk toekomst bestendig gemaakt. Rozeboom Sloopwerken zal deze 34 woningen op een circulaire wijze slopen. In overleg met de gemeente zijn de woningen rondom in de bouwhekken geplaatst en zijn alle meterkasten afgesloten dit naar aanleiding van vandalisme. Om de overlast in de wijk tot het minimum te beperken is de Mekelstraat volledig afgesloten hier zullen alle containers, materieel en materiaal geplaatst worden. Zo kan de Ridderbosstraat vrij blijven voor het overige verkeer. Rozeboom Sloopwerken heeft de routing voor het aan- en afvoeren besproken met de gemeente deze is middels en informatie brief gedeeld met de omwonenden. Wat is circulair slopen: Circulair Slopen betekent dat we zoveel mogelijk de materialen of reststromen die vrijkomen bij de sloop worden hergebruikt. Zo is het circulair slopen niet alleen beter voor het milieu maar ook beter voor de economie. Het hergebruiken van materialen betekent namelijk dat er minder nieuwe materialen nodig zijn, wat de productie- en transportkosten vermindert. Een korte samenvatting voor wat dit betekent voor de 34 woningen Professorenbuurt: - Wastafels, toiletten, kranen, deuren, cv- ketels en keukenblokken enz. worden zo veel mogelijk hergebruikt. - Betonpuin is voor 98% herbruikbaar dit wordt gerecycled tot betongranulaat welke wordt ingezet in de grond- en wegenbouw. - De kunststofkozijnen worden gerecycled voor nieuwe producten te denken aan bijv. Prullenbakken Deze manier van slopen sluit goed aan bij de Duurzaamheidsvisie van Wierden en Borgen Planning sloopwerkzaamheden De werkzaamheden van Hak zijn naar verwachting half mei gereed. Aansluitend zal Rozeboom eerst de woningen asbest vrij maken. Als de eerste blokken asbest vrij zijn start de sloper met zijn werkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt zullen alle woningen in augustus begin september gesloopt zijn.

De laatste bewoners zijn verhuist

woensdag 22 maart 2023

De afgelopen periode was het een komen en gaan van verhuiswagens. En inmiddels zijn ook de laatste bewoners vertrokken naar hun wisselwoning. De sloopwoningen aan de Prof. Ridderbosstraat en de Prof. Mekelstraat zijn nu allemaal leeg. Binnenkort starten we met de voorbereidingen om de woningen te slopen.

Genieten van een heerlijke kerststol

woensdag 21 december 2022

Tijdens de kerstdagen hebben onze bewoners genoten van een heerlijke kerststol.
Speciaal voor de bewoners die in een wisselwoning zitten, of daar binnenkort heengaan, hebben wij vorige week kerststollen uitgedeeld. 

Definitief ontwerp Professorenbuurt

woensdag 9 november 2022

Voor de liefhebbers! Het definitief ontwerp van de Professorenbuurt is nu ook te vinden bij 'interessante documenten' onder aan deze pagina.

De sloop is gestart

maandag 19 september 2022

Rozeboom v.o.f. is begonnen met de asbestsanering aan de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat. Dit duurt ongeveer één maand. Daarna worden de woningen gesloopt. Dit duurt ongeveer zeven weken. Met de gemeente het Hogeland is afgesproken welke route het vrachtverkeer gaat gebruiken. Deze route staat hieronder aangegeven op de plattegrond.

Afsluiten sloopwoningen Zeeheldenbuurt

maandag 22 augustus 2022
De firma HAK is vandaag gestart met het afsluiten van de te slopen woningen aan de Van Speykstraat en de Abel Tasmanstraat. En de firma Hanselman neemt de omliggende woningen op en inspecteert deze op eventuele schade.

Vanwege de zomervakantie tijdelijk geen inloopspreekuur

donderdag 21 juli 2022

Vanwege de vakantie organiseren wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Vanaf 29 augustus is het wekelijks spreekuur weer terug.
De contactwoning aan de Abel Tasmanstraat 15 wordt gesloopt. Daarom zitten we dan op een andere locatie. Daar hoort u binnenkort meer over. Natuurlijk blijven wij bereikbaar via email en telefoon.

We wensen iedereen een fijne vakantie!

NIeuwe Woonupdate Bedum Special

maandag 18 juli 2022

Alle bewoners van Bedum ontvangen deze week de Woonupdate Bedum Special in de bus.
Een speciale, eenmalige uitgave met een compleet overzicht van alle projecten in Bedum. En leuke interviews met de wethouder, bewoners en de voorzitter van de huurdersorganisatie HEG. 

Update voortgang sloop

vrijdag 8 juli 2022

De afgelopen weken hebben wij een aanbestedingsprocedure gedaan voor de sloop. Sloopbedrijf Rozeboom uit Appingedam heeft de opdracht gekregen. Rozeboom gaat in twee fasen slopen, eerst de Van Speykstraat 4 t/m 10 en de Abel Tasmanstraat 2 t/m 30 en 9 t/m 23. De overige woningen gaat Rozeboom later slopen. Wij gaan deze woningen voor de vakantie in de bouwhekken zetten. Ook krijgen alle omwonenden een informatie brief waar in wij de werkzaamheden nader toelichten. Volgende week zal de firma Hak de woningen inspecteren voor het afsluiten van de NUTS voorzieningen.

Aansluiten gas en elektra

woensdag 4 mei 2022

Deze week is de firma Hak gestart met het aansluiten van de gerenoveerde woningen. De aannemer Vuurboom zal vervolgens de woningen afwerken. Waarop wij deze woningen dan ook zo spoedig mogelijk weer gaan verhuren.

Voorbereidingen voor de sloop (en daarna gelukkig de nieuwbouw)

donderdag 28 april 2022

Bijna alle bewoners van de Abel Tasmanstraat en de van Speykstraat zijn verhuist naar hun tijdelijke wisselwoning. De twee laatste bewoners verhuizen zoals het nu lijkt voor de bouwvak naar een andere woning.

Dat betekent dat wij kunnen beginnen met de voorbereidingen voor de sloop. Inmiddels heeft adviesbureau Wierenga al onderzocht of er nog asbest in de woningen aanwezig is. De nutsbedrijven bekijken in week 27 of de woningen afgesloten kunnen worden van gas, water en elektra. Ondertussen benaderen wij een sloopbedrijf om de sloop voor ons uit te voeren. De sloop start naar verwachting eind augustus.

Er is weer een nieuwe woonupdate!

dinsdag 5 april 2022

Afgelopen zaterdag is de nieuwe woonupdate bij de bewoners van de Bedum 200 bezorgd.
Met de laatste informatie over de renovatie en de sloop/nieuwbouw. Een bewoner vertelt over haar ervaringen in een gerenoveerde woning en Danique van Boekema Vastgoedonderhoud legt uit zij de bewoners begeleid tijdens de renovatie. U vindt de woonupdate onder aan deze pagina bij interessante documenten. Veel leesplezier!

Sloop woningen Professor Ridderbos en Professor Mekelstraat

vrijdag 28 januari 2022
De sloop van de woningen is met een half jaar uitgesteld. Dat heeft vooral te maken met de drukte in de bouwsector. Hierdoor lopen onze huidige projecten vertraging op. Daarom kunnen wij pas later starten met de aanpak.

Wisselwoningen Abel Tasmanstraat

vrijdag 28 januari 2022
De bewoners van de Abel Tasmanstraat krijgen binnenkort te horen naar welke wisselwoning ze gaan verhuizen per april 2022.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Geniet van de mooie momenten met elkaar!

 

Ook tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via telefoon of email. 

Ja, die wil ik!

donderdag 23 december 2021

De bewoners aan de Abel Tasmanstraat hebben hun nieuwbouwwoning gekozen. Waar de één wel wat voelt voor een flexibele woning kiest de ander voor een ruime gezinswoning. Mooi om te zien dat iedereen zijn of haar plekje heeft gekozen. De keuzes zijn schriftelijk aan alle bewoners bevestigd. NU gaan we ons verder voorbereiden op de sloop en de nieuwbouw

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Tot en met 14 januari '22 vervalt het inloopspreekuur

maandag 20 december 2021

Tot en met 14 januari '22 zit Nederland in een lockdown. Daarom vervalt het inloopspreekuur in onze contactwoning. We hopen het inloopspreekuur na 14 januari weer op te starten. In de tussentijd kunt u ons wel gewoon bereiken via email en telefoon. We wensen u ondanks alles fijne feestdagen toe.

Toon meer resultaten

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden in Bedum? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.