Tooltip content here Menu

Aan de Polmanstraat in Hoogkerk komen 21 appartementen

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2023

Deze maand starten we met de bouw van 21 appartementen aan de Polmanstraat in Hoogkerk. Op deze plek stonden 16 portiekwoningen, deze zijn in 2018 gesloopt. Alle appartementen zijn voor de sociale verhuur. Geveke Bouw gaat de appartementen bouwen. De verwachting is dat het gebouw eind 2024 of begin 2025 klaar is.

Ontwerp passend bij de omgeving

Bij het ontwerp van het gebouw is goed gelet of het ontwerp past bij de andere woningen in de straat, de wijk en Hoogkerk. Het gebouw krijgt oranjerode en bruine bakstenen. Op deze manier sluit de kleur aan bij de bestaande woningen in de Suikerbuurt.

Overlast zoveel mogelijk beperkt

De overlast door de bouwwerkzaamheden probeert Geveke zoveel mogelijk te beperken. Als het kan, kiezen ze voor een oplossing die het minst overlast geeft. Zo gaan ze bijvoorbeeld de heipalen niet heien, maar in de grond boren. Dit maakt veel minder lawaai en geeft bijna geen trillingen. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden via een papieren nieuwsbrief en de projectpagina op deze website.

Verhuur van de appartementen

Alle 21 appartementen gaan we verhuren. Je kan je hiervoor vanaf begin 2024 inschrijven via WoningnetGroningen. Op de projectpagina Polmanstraat geven we een seintje wanneer de appartementen op WoningnetGroningen staan. Ook plaatsen we regelmatig nieuwe foto’s en informatie. Via de projectpagina kan je je aanmelden voor e-mailupdates. Dan krijg je automatisch een mailtje in je mailbox als we een update hebben geplaatst.