Tooltip content here Menu

Alle projecten Loppersum

In Loppersum zijn met de oplevering van de nieuwe woningen aan de Badweg al bijna 100 aardbevingsbestendige en energiezuinige huurwoningen. Zeker 71 woningen worden nog gesloopt om er nieuwe, veilige en energiezuinige woningen voor terug te bouwen. Een intensief traject waarbij we in nauw overleg met de bewoners plannen uitwerken en realiseren. We werken aan de Badweg, Bessentuin, Bosweg, Duursumerweg, Fruitlaan, Pomonaweg en de Verbindingsweg.

 

Opgeleverd

  • Badweg: nieuwbouw levensloopbestendige woningen
  • Badweg, Delfstraat, Fivelstraat, Sjuxumerweg: versterkt en verduurzaamd

In uitvoering

  • Versterking, verduurzaming en sloop-nieuwbouw
  • 109 woningen

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Projectconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Naomi Fraanje
Projectconsulent
woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Recente updates

Weer een stap dichter bij het hoogste punt

donderdag 14 maart 2024
Weer een stap dichter bij het hoogste punt. De verdiepingsvloeren worden geplaatst, daarna de wanden en het dak.

2024

donderdag 11 januari 2024
Namens Heijmans, NCG en Wierden en Borgen wensen wij onze huurders van fase 4 een heel mooi en gezond 2024 toe! Voor de kerstdagen hebben wij iedereen een kerststol gebracht. Ook zijn er kerststollen uitgedeeld aan alle omwonenden en de basisschool naast de bouwplaats.

2024

donderdag 11 januari 2024
Namens Heijmans, NCG en Wierden en Borgen wensen wij onze huurders van fase 3 een heel mooi en gezond 2024 toe! Voor de kerstdagen hebben wij iedereen een kerststol gebracht. Ook zijn er kerststollen uitgedeeld aan alle omwonenden en de basisschool naast de bouwplaats.

Update werkzaamheden

donderdag 30 november 2023
Nadat de fundering is aangebracht, gaan we nu de hoogte in en krijgen de woningen vorm. Op de foto zie je hoe de betonwanden gemaakt worden.

Start bouw fase 3

dinsdag 3 oktober 2023

Op woensdag 27 september werd er een startbouw moment georganiseerd voor de bewoners van fase 3. Aannemer Heijmans, Nationaal Coördinator Groningen en Woningstichting Wierden en Borgen waren aanwezig om de bewoners te informeren over de planning. Daarnaast werden de plattegronden van de woningen uitgedeeld. Er lagen ook voorbeelden van de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen in kwartaal 3 volgend jaar opgeleverd. Ook hebben de bewoners alvast hun persoonlijke beschermingsmiddelen gekregen voor de kijkmomenten die volgend jaar plaatsvinden. 

Oplevering!

donderdag 31 augustus 2023

Net voor de zomervakantie zijn de woningen van de Duursumerweg opgeleverd. Drie huishoudens vanuit een project zijn verhuisd naar de nieuwbouw. De overige woningen hebben op WoningNet gestaan en zijn allemaal toegewezen. Op dit moment is iedereen druk bezig om er iets moois van te maken in hun nieuwe (t)huis! Wij zijn trots op het resultaat.

Opstarten na de zomervakantie

donderdag 31 augustus 2023

De zomervakantie is voorbij en nu gaat de bouw van start! Op dit moment worden alle keukentafelgesprekken ingepland. Tijdens deze gesprekken gaan de bewoners hun nieuwe keuken, badkamer en toilet uitzoeken. Daarnaast is er binnenkort een informatiemarkt. Deze informatiemarkt gaat op uitnodiging. De bewoners hebben de uitnodiging al ontvangen. 

Oplevering!

donderdag 31 augustus 2023

Bijna alle bewoners zijn terugverhuisd naar hun veilige, versterkte, verduurzaamde en gerenoveerde woning. Bij iedereen is de keuken en badkamer vernieuwd. Alle woningen zijn aan de binnenkant voorzien van een frisse lik verf op wanden en plafonds. De woningen zijn nu voorzien van zonnepanelen. En de deuren van de bergingen zijn vervangen. Alle woningen zijn weer verhuurd.

Voorbereidingen sloop woningen Bessentuin en Fruitlaan

donderdag 15 juni 2023

De voorbereidingen voor de sloop van de woningen aan de Bessentuin en Fruitlaan zijn begonnen. De bewoners zitten inmiddels allemaal in een wisselwoning of zijn verhuisd naar een andere woning. De hekken zijn om de woningen gezet en de verwachting is dat we deze zomer starten met de sloop. 

Versterking appartementen Pomonaweg in volle gang

donderdag 15 juni 2023

Vanaf april 2023 zijn we bezig met het versterken en verduurzamen van de woningen aan de Pomonaweg. We hebben hier o.a. zonnepanelen op het dak gelegd en de keukens vervangen. De werkzaamheden lopen voorspoedig en de woningen zullen deze zomer nog opgeleverd worden. De bewoners krijgen hier binnenkort bericht over. 

Voortgang fase2B Loppersum

vrijdag 7 oktober 2022

Woensdag 5 oktober is aannemer Friso aan de Duursumerweg in Loppersum gestart met het opzetten van de draagconstructie van de 16 woningen. Na de sloop en asbestanering is nu het bouwen in gang gezet. Elke twee weken wordt er een blok woningen neergezet. In totaal komen er 5 blokken. Als de basis staat start de afbouw en kan de buitenkant gemetseld worden. Rond de jaarwisseling is de buitenzijde van de woningen gereed. We hopen dat de woningen in april 2023 kunnen worden opgeleverd aan Wierden en Borgen.

Op vakantie

woensdag 20 juli 2022
Beste bewoners, De vakantie staat voor ons nu echt voor de deur. Voor Barbera is donderdag 21 juli de laatste werkdag en voor Martin Jan donderdag 28 juli. Vanaf woensdag 17 augustus is Barbera weer bereikbaar, Martin Jan is weer bereikbaar vanaf dinsdag 23 augustus. De spreekuren vervallen tot en met de laatste week van augustus. We wensen iedereen een mooie zomer toe. Groeten, Barbera en Martin Jan

Nieuwe Woonupdate op de mat

dinsdag 21 juni 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate verstuurd. Alweer de negende! Met het laatste nieuws over de projecten in Loppersum. Van de nieuwbouw aan de Pomonahof tot de oplevering van de woningen aan de Badweg en nog meer.

Sloop Duursumerweg-Badweg

donderdag 12 mei 2022
In de week van 23 mei zal er gestart worden met de sloop van de woningen aan de Duursumerweg en het laatste stuk van de Badweg. Hiermee wordt ruimte gemaakt voor de bouw van de nieuwbouwwoningen, zodat de bewoners einde van dit jaar terug kunnen keren op hun eigen plek .

Verhuisservice POST NL

woensdag 9 maart 2022
Mocht u straks gaan verhuizen naar uw wisselwoning of definitieve woning zult u uw nieuwe (tijdelijke) adres moeten doorgeven aan een flink aantal bedrijven. Om dit voor u makkelijker te maken heeft Post NL de verhuisservice. U kunt er dan ook voor kiezen om uw post tijdelijk door te laten sturen naar uw nieuwe adres. Klik voor meer informatie op de volgende link: https://www.postnl.nl/ontvangen/post-doorsturen/verhuisservice/

Bouwwerkzaamheden Badweg\/Pomonaweg

donderdag 17 februari 2022
Er speelt veel in Loppersum. Zo staat de sloop en nieuwbouw voor Fase 3 ook voor de deur. We hebben Bhouwvast als taxateur de opdracht gegeven om met alle bewoners van Fase 3 contact op te nemen om de Zelf Aangebrachte Voorzieningen te taxeren. Zij nemen hier vanaf de week van 21 februari contact over op. Daarnaast zullen Barbera en Martin Jan contact opnemen voor het inplannen van een keukentafelgesprek om de huidige stand van zaken met u door te nemen.

Bouwwerkzaamheden Badweg\/Pomonaweg

donderdag 17 februari 2022
Afgelopen week konden de bewoners weer komen kijken op de bouw. De woningen waren uiteraard weer verder afgebouwd en zo kon er een goed beeld gevormd worden hoe de woningen straks gaan worden. Er is nog flink wat werk aan de winkel maar het moment van oplevering komt nu toch echt dichtbij. We kijken ernaar uit!

Woonupdate Loppersum op de deurmat

dinsdag 16 november 2021

Alle projecten

Er is weer een nieuwe Woonupdate over wat we doen in Loppersum. Bekijk het kaartoverzicht van de verschillende fases en lees meer over het kijkmoment op de bouw. Veel leesplezier! 

Leerlingen OBS Prinses Beatrix kijken op de bouw

woensdag 27 oktober 2021

Twintig leerlingen van openbare basisschool Prinses Beatrix uit Loppersum hebben in het kader van de Kinderboekenweek donderdag 14 oktober gekeken bij de nieuwbouwlocatie naast de school. Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wil. Uitvoerder Piet van Friso Bouwgroep vertelt de leerlingen over het werken in de bouw en wat er bij de nieuwbouw van een huis komt kijken. Medewerkers van Wierden en Borgen vertellen over wat er allemaal voor een nieuwbouwplan moet worden gedaan. “Iedereen kan in de bouw werken”, vertelt projectleider Peter. Bekijk het nieuwsbericht: https://www.wierdenenborgen.nl/nieuws/leerlingen-obs-prinses-beatrix-maken-kennis-met-de-bouw-in-het-kader-van-de-kinderboekenweek .

Voortgang bouwwerkzaamheden fase 2

vrijdag 1 oktober 2021

Wij krijgen vaak de vraag wat de bouwvakkers toch de hele tijd doen en waarom de bouw stil lijkt te liggen. Het tegendeel is waar: Op dit moment is Friso bezig om de fundering aan te brengen voor de woningen. Leidingwerk is aangebracht en daaroverheen komt de tweede betonlaag. Zo zijn we klaar voor het plaatsen van de CLT casco's. Deze worden verwacht in week 43. Per te bouwen blok verwachten ze dan ca. 6 dagen bezig te zijn. Aangezien Friso iets voorloopt op de planning zal het rustig zijn tot die tijd. Op de foto ziet u de tweede betonlaag.

Bewonersavond - presentatie definitief ontwerp

woensdag 7 juli 2021

Op woensdag 30 juni is het definitief ontwerp aan de bewoners van fase 3 gepresenteerd in Ons Dorpshuis. Eindelijk weer een bijeenkomst in real life! De bewoners kregen te horen welke plek en type woning zij in de toekomst mogen bewonen. De stedenbouwkundig architect heeft het ontwerp nogmaals laten zien en toelichting hierop gegeven. Er was ook ruimte om vragen te stellen over de nieuwe woningen. De bewoners zijn enthousiast over het nieuwe plan. Wij kijken terug op een geslaagde bewonersavond. 

Van een voorlopig naar een definitief ontwerp

maandag 14 juni 2021

In de afgelopen weken hebben wij alle bewoners van fase 3 gesproken tijdens een keukentafelgesprek. Zij hebben hun wensen aangegeven voor het type woning en de plek waar ze graag naartoe willen verhuizen. De stedenbouwkundig architect verwerkt op dit moment zoveel als mogelijk de wensen in het plan. Daarna bespreken wij het plan weer tijdens een bewonersavond eind juni. Dit noemen wij het definitieve ontwerp. De betrokken bewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. 

Nieuwe woonupdate Loppersum

dinsdag 8 juni 2021

Afgelopen week hebben alle huurders van Wierden en Borgen in Loppersum een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de verschillende projecten. 

De bouw is gestart aan de Badweg en Pomonaweg

vrijdag 30 april 2021

In de afgelopen periode zijn de woningen aan de Badweg en Pomonaweg gesloopt. Dit is het eerste gedeelte van fase 2. Sloopbedrijf Steenhuis heeft het terrein leeggemaakt en opgeleverd aan Wierden en Borgen. Nu is het tijd om te gaan bouwen!

Voorbereidende werkzaamheden
Voordat de bouw kan beginnen, worden eerst alle oude kabels en leidingen uit de grond gehaald. Deze worden namelijk vervangen en daarnaast gebruiken de nieuwe woningen natuurlijk geen gas meer. Er wordt hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Binnenkort wordt de bouwplaats ingericht en de benodigde materialen en goederen aangeleverd.

Vervolgens starten de funderingswerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is voor de zomer de start van de bouw. Daarna is het tijd voor de volgende stap; de fundering is dan klaar en de casco’s (muren) worden (deels) prefab aangeleverd. Eén voor één en in een hoog tempo worden de nieuwe woningen zichtbaar.

Definitieve ontwerp
Het definitieve ontwerp is inmiddels af. Op 21 april presenteerden we dit definitieve ontwerp tijdens een digitale bijeenkomst aan de bewoners. De uitstraling van de woningen en plattegronden zijn al eerder gedeeld. Op deze avond heeft de aannemer zich uitgebreid voorgesteld, werden de laatste ontwikkelingen besproken en vertelden we welke installatiesystemen in de nieuwe woningen komen.

Presentatie conceptplannen fase 3 – Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg

vrijdag 30 april 2021

Op woensdagavond 21 april organiseerden wij een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg (fase 3). Tijdens deze avond is het conceptontwerp voor de nieuwe woningen gepresenteerd door de stedenbouwkundig architect.

Nationaal Coördinator Groningen heeft samen met de particuliere bewoners afspraken gemaakt. In samenwerking met Wierden en Borgen is gekeken naar de randvoorwaarden en invulling voor het plan van fase 3. In het plan zijn de wensen van alle bewoners nu goed vertegenwoordigd. Het wordt een mooie variatie van flexibele woningen en gezinswoningen.

De aanwezige bewoners reageerden enthousiast op de plannen voor hun nieuwe woningen. De aankomende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Een aantal aannemers krijgt hier opdracht voor. Vervolgens wordt in overleg met de bewoners een keuze gemaakt welke aannemer de nieuwe woningen gaat bouwen. Zodra bekend is wanneer de tijdelijke huisvesting voor fase 3 beschikbaar is, kunnen wij aangeven wanneer de bouw van deze nieuwe woningen kan starten.

Presentatie plannen fase 4 - Bessentuin en Fruitlaan

vrijdag 30 april 2021

Aan de Bessentuin en Fruitlaan worden ook nieuwe woningen gebouwd. Nationaal Coördinator Groningen is ook hier samen met de particuliere bewoner en Wierden en Borgen bezig met de invulling van de plannen. Op 11 mei praten wij de bewoners bij en presenteren we het ontwerp voor de nieuwe woningen. In 2022 staat de start van de bouw gepland.

Bewonersavond bouwkundig versterken Pomonaweg

vrijdag 16 april 2021

Tijdens een digitale bewonersavond op 6 april presenteerden wij de plannen voor de versterking aan de bewoners van de appartementen aan de Pomonaweg 46 t/m 76. Het versterkingsadvies is gedeeld door Nationaal Coördinator Groningen. Waarom worden deze woningen versterkt, wat wordt er gedaan en hoe wordt dit gedaan? Onze woonconsulenten begeleiden de bewoners in dit proces waarbij ze tijdelijk niet in de woning kunnen blijven. Naar verwachting start de versterking van de appartementen eind 2021.

Brief verstuurd over uitstel bespreken plannen

dinsdag 15 december 2020

Bewoners van fase 3 ontvingen een brief van Wierden en Borgen dat het bespreken van de definitieve plannen nog even op zich laat wachten. Vooralsnog heeft dit geen invloed op planning van de bouw.

Brief verstuurd over uitstel bespreken plannen

dinsdag 15 december 2020

Bewoners van fase 4 ontvingen een brief van Wierden en Borgen dat het bespreken van de definitieve plannen nog even op zich laat wachten. Vooralsnog heeft dit geen invloed op de planning van de bouw.

Start sloop en bouwaannemer bekend

woensdag 18 november 2020

Aannemer Steenhuis heeft de bouwplaats afgezet en is begonnen met het slopen van de woningen uit project Loppersum fase 2. De aannemer is ook bekend. Bouwborg/Frisobouw gaat de woningen aan de Duursumerweg, Badweg en Pomonaweg bouwen.

Bewonersavond

woensdag 9 september 2020

Vanavond vond er een bewonersavond voor fase 2 plaats. Tijdens deze avond presenteerden we het definitieve plan en kozen alle bewoners uit fase 2 hun nieuwe woning uit. 

Doorberekening plan Loppersum

maandag 6 juli 2020

Het plan voor fase 2 is door de architect en constructeur doorberekend en verder afgerond. Binnenkort presenteren we het plan aan de bewoners. 

Gesprekken bewoners Badweg en Pomonaweg

dinsdag 9 juni 2020

In de bewonersgesprekken zijn de plannen voor de nieuwe woningen nogmaals besproken en hebben we het gehad over de tijdelijke huisvesting. Begin juli weten alle vijf huishoudens in welke woning zij tijdelijk gaan wonen. Deze woningen worden uiterlijk in september gestoffeerd. De verwachting is er in september/oktober verhuisd kan worden en alle woningen leeg zijn.

Bewonersavond fase 4

maandag 2 maart 2020

In maart hebben wij de een bewonersavond georganiseerd voor onze huurders aan de Bessentuin/Fruitlaan. Dit was de eerste avond, in een traject waarbij we stap voor stap samen met de huurders de plannen willen uitwerken.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

Je bent van harte welkom in onze huiskamer aan de Verbindingsweg 2. Iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur is een van de woonconsulenten aanwezig om uw vragen, suggesties of tips te bespreken.

Je kan ook buiten de openingstijden een afspraak maken. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden in Loppersum? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.