Loppersum fase 2 - sloop/nieuwbouw Duursumerweg, Badweg, Pomonaweg

Header afbeelding

We bouwen in totaal 35 nieuwe aardbevingsbestendige woningen aan de Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg. Het wordt een variatie van flexibele woningen en kleine en grote gezinswoningen. Binnen het plan zijn er diverse uitdagingen op bouwkundig vlak. Er is goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. In de meeste gevallen is het gelukt om deze wensen mee te nemen in het ontwerp.

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw
 • Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg
 • 35 aardbevingsbestendige woningen
Wiebo vakman

Voortgang

 • Sloop in uitvoering
 • Start nieuwbouw in 2021
Barbera

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers 
Woonconsulent 
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Foto Martin Jan

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Martin Jan Post
Bewonersbegeleider

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Voortgang Loppersum fase 2

Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg (blauwe huisjes)

 • Bewonersavond
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • Keukentafelgesprek
 • Concept plan bespreken
 • Plan definitief maken
 • Start bouw (eind 2021)
 • Oplevering (eind 2023)

Recente updates

donderdag 23 december 2021

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! Geniet van de mooie momenten met elkaar! Ons kantoor aan de Verbindingsweg is helaas gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit RIVM. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via het algemene telefoon of email van Wierden en Borgen.

dinsdag 16 november 2021

Woonupdate Loppersum op de deurmat

Er is weer een nieuwe Woonupdate over wat we doen in Loppersum. Bekijk het kaartoverzicht van de verschillende fases en lees meer over het kijkmoment op de bouw. Veel leesplezier! 

woensdag 27 oktober 2021

Leerlingen OBS Prinses Beatrix kijken op de bouw

Twintig leerlingen van openbare basisschool Prinses Beatrix uit Loppersum hebben in het kader van de Kinderboekenweek donderdag 14 oktober gekeken bij de nieuwbouwlocatie naast de school. Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wil. Uitvoerder Piet van Friso Bouwgroep vertelt de leerlingen over het werken in de bouw en wat er bij de nieuwbouw van een huis komt kijken. Medewerkers van Wierden en Borgen vertellen over wat er allemaal voor een nieuwbouwplan moet worden gedaan. “Iedereen kan in de bouw werken”, vertelt projectleider Peter. Bekijk het nieuwsbericht: https://www.wierdenenborgen.nl/nieuws/leerlingen-obs-prinses-beatrix-maken-kennis-met-de-bouw-in-het-kader-van-de-kinderboekenweek .

vrijdag 1 oktober 2021

Voortgang bouwwerkzaamheden fase 2

Wij krijgen vaak de vraag wat de bouwvakkers toch de hele tijd doen en waarom de bouw stil lijkt te liggen. Het tegendeel is waar: Op dit moment is Friso bezig om de fundering aan te brengen voor de woningen. Leidingwerk is aangebracht en daaroverheen komt de tweede betonlaag. Zo zijn we klaar voor het plaatsen van de CLT casco's. Deze worden verwacht in week 43. Per te bouwen blok verwachten ze dan ca. 6 dagen bezig te zijn. Aangezien Friso iets voorloopt op de planning zal het rustig zijn tot die tijd. Op de foto ziet u de tweede betonlaag.

dinsdag 8 juni 2021

Nieuwe woonupdate Loppersum

Afgelopen week hebben alle huurders van Wierden en Borgen in Loppersum een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de verschillende projecten. 

vrijdag 30 april 2021

De bouw is gestart aan de Badweg en Pomonaweg

In de afgelopen periode zijn de woningen aan de Badweg en Pomonaweg gesloopt. Dit is het eerste gedeelte van fase 2. Sloopbedrijf Steenhuis heeft het terrein leeggemaakt en opgeleverd aan Wierden en Borgen. Nu is het tijd om te gaan bouwen!

Voorbereidende werkzaamheden
Voordat de bouw kan beginnen, worden eerst alle oude kabels en leidingen uit de grond gehaald. Deze worden namelijk vervangen en daarnaast gebruiken de nieuwe woningen natuurlijk geen gas meer. Er wordt hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Binnenkort wordt de bouwplaats ingericht en de benodigde materialen en goederen aangeleverd.

Vervolgens starten de funderingswerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is voor de zomer de start van de bouw. Daarna is het tijd voor de volgende stap; de fundering is dan klaar en de casco’s (muren) worden (deels) prefab aangeleverd. Eén voor één en in een hoog tempo worden de nieuwe woningen zichtbaar.

Definitieve ontwerp
Het definitieve ontwerp is inmiddels af. Op 21 april presenteerden we dit definitieve ontwerp tijdens een digitale bijeenkomst aan de bewoners. De uitstraling van de woningen en plattegronden zijn al eerder gedeeld. Op deze avond heeft de aannemer zich uitgebreid voorgesteld, werden de laatste ontwikkelingen besproken en vertelden we welke installatiesystemen in de nieuwe woningen komen.

woensdag 18 november 2020

Start sloop en bouwaannemer bekend

Aannemer Steenhuis heeft de bouwplaats afgezet en is begonnen met het slopen van de woningen uit project Loppersum fase 2. De aannemer is ook bekend. Bouwborg/Frisobouw gaat de woningen aan de Duursumerweg, Badweg en Pomonaweg bouwen.

woensdag 9 september 2020

Bewonersavond

Vanavond vond er een bewonersavond voor fase 2 plaats. Tijdens deze avond presenteerden we het definitieve plan en kozen alle bewoners uit fase 2 hun nieuwe woning uit. 

maandag 6 juli 2020

Doorberekening plan Loppersum

Het plan voor fase 2 is door de architect en constructeur doorberekend en verder afgerond. Binnenkort presenteren we het plan aan de bewoners. 

dinsdag 9 juni 2020

Gesprekken bewoners Badweg en Pomonaweg

In de bewonersgesprekken zijn de plannen voor de nieuwe woningen nogmaals besproken en hebben we het gehad over de tijdelijke huisvesting. Begin juli weten alle vijf huishoudens in welke woning zij tijdelijk gaan wonen. Deze woningen worden uiterlijk in september gestoffeerd. De verwachting is er in september/oktober verhuisd kan worden en alle woningen leeg zijn.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

U bent van harte welkom in het contactpunt aan de Verbindingsweg 2. Normaal gesproken is iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur één van de woonconsulenten aanwezig om uw vragen, suggesties of tips te bespreken.* 

U kunt ook een afspraak maken op een ander moment. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

*Vanwege corona zijn wij tijdelijk alleen op afspraak in de huiskamer, die is ingericht met spatscherm en desinfectie.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden van Loppersum fase 2? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.