Tooltip content here Menu

Loppersum fase 2 - sloop/nieuwbouw Duursumerweg, Badweg, Pomonaweg

We hebben in totaal 35 nieuwe aardbevingsbestendige woningen aan de Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg gebouwd. Het is een variatie van flexibele woningen en kleine en grote gezinswoningen. Binnen het plan waren er diverse uitdagingen op bouwkundig vlak. Er is goed geluisterd naar de wensen van de bewoners. In de meeste gevallen is het gelukt om deze wensen mee te nemen in het ontwerp. 

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw
 • Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg
 • 35 aardbevingsbestendige woningen

Voortgang

 • Opgeleverd halverwege 2023

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers 
Woonconsulent projecten
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Martin Jan Post
Woonconsulent projecten

woonpunt@wierdenenborgen.nl 

Voortgang Loppersum fase 2

Duursumerweg, Pomonaweg en Badweg (blauwe huisjes)

Al afgerond:

 • Bewonersavond
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • Keukentafelgesprek
 • Concept plan bespreken
 • Plan definitief maken
 • Start bouw (eind 2021)
 • Oplevering (halverwege 2023)

Recente updates

Oplevering!

donderdag 31 augustus 2023

Net voor de zomervakantie zijn de woningen van de Duursumerweg opgeleverd. Drie huishoudens vanuit een project zijn verhuisd naar de nieuwbouw. De overige woningen hebben op WoningNet gestaan en zijn allemaal toegewezen. Op dit moment is iedereen druk bezig om er iets moois van te maken in hun nieuwe (t)huis! Wij zijn trots op het resultaat.

Voortgang fase2B Loppersum

vrijdag 7 oktober 2022

Woensdag 5 oktober is aannemer Friso aan de Duursumerweg in Loppersum gestart met het opzetten van de draagconstructie van de 16 woningen. Na de sloop en asbestanering is nu het bouwen in gang gezet. Elke twee weken wordt er een blok woningen neergezet. In totaal komen er 5 blokken. Als de basis staat start de afbouw en kan de buitenkant gemetseld worden. Rond de jaarwisseling is de buitenzijde van de woningen gereed. We hopen dat de woningen in april 2023 kunnen worden opgeleverd aan Wierden en Borgen.

Op vakantie

woensdag 20 juli 2022
Beste bewoners, De vakantie staat voor ons nu echt voor de deur. Voor Barbera is donderdag 21 juli de laatste werkdag en voor Martin Jan donderdag 28 juli. Vanaf woensdag 17 augustus is Barbera weer bereikbaar, Martin Jan is weer bereikbaar vanaf dinsdag 23 augustus. De spreekuren vervallen tot en met de laatste week van augustus. We wensen iedereen een mooie zomer toe. Groeten, Barbera en Martin Jan

Woonupdate nummer 9

dinsdag 21 juni 2022

ZAV: Even geduld aub

donderdag 19 mei 2022

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

Sloop Duursumerweg-Badweg

donderdag 12 mei 2022
In de week van 23 mei zal er gestart worden met de sloop van de woningen aan de Duursumerweg en het laatste stuk van de Badweg. Hiermee wordt ruimte gemaakt voor de bouw van de nieuwbouwwoningen, zodat de bewoners einde van dit jaar terug kunnen keren op hun eigen plek .

Verhuisservice POST NL

woensdag 9 maart 2022
Mocht u straks gaan verhuizen naar uw wisselwoning of definitieve woning zult u uw nieuwe (tijdelijke) adres moeten doorgeven aan een flink aantal bedrijven. Om dit voor u makkelijker te maken heeft Post NL de verhuisservice. U kunt er dan ook voor kiezen om uw post tijdelijk door te laten sturen naar uw nieuwe adres. Klik voor meer informatie op de volgende link: https://www.postnl.nl/ontvangen/post-doorsturen/verhuisservice/

Bouwwerkzaamheden Badweg\/Pomonaweg

donderdag 17 februari 2022
Afgelopen week konden de bewoners weer komen kijken op de bouw. De woningen waren uiteraard weer verder afgebouwd en zo kon er een goed beeld gevormd worden hoe de woningen straks gaan worden. Er is nog flink wat werk aan de winkel maar het moment van oplevering komt nu toch echt dichtbij. We kijken ernaar uit!

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! Geniet van de mooie momenten met elkaar! Ons kantoor aan de Verbindingsweg is helaas gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit RIVM. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via het algemene telefoon of email van Wierden en Borgen.

Woonupdate Loppersum op de deurmat

dinsdag 16 november 2021

Er is weer een nieuwe Woonupdate over wat we doen in Loppersum. Bekijk het kaartoverzicht van de verschillende fases en lees meer over het kijkmoment op de bouw. Veel leesplezier! 

Leerlingen OBS Prinses Beatrix kijken op de bouw

woensdag 27 oktober 2021

Twintig leerlingen van openbare basisschool Prinses Beatrix uit Loppersum hebben in het kader van de Kinderboekenweek donderdag 14 oktober gekeken bij de nieuwbouwlocatie naast de school. Het thema van de Kinderboekenweek is Worden wat je wil. Uitvoerder Piet van Friso Bouwgroep vertelt de leerlingen over het werken in de bouw en wat er bij de nieuwbouw van een huis komt kijken. Medewerkers van Wierden en Borgen vertellen over wat er allemaal voor een nieuwbouwplan moet worden gedaan. “Iedereen kan in de bouw werken”, vertelt projectleider Peter. Bekijk het nieuwsbericht: https://www.wierdenenborgen.nl/nieuws/leerlingen-obs-prinses-beatrix-maken-kennis-met-de-bouw-in-het-kader-van-de-kinderboekenweek .

Voortgang bouwwerkzaamheden fase 2

vrijdag 1 oktober 2021

Wij krijgen vaak de vraag wat de bouwvakkers toch de hele tijd doen en waarom de bouw stil lijkt te liggen. Het tegendeel is waar: Op dit moment is Friso bezig om de fundering aan te brengen voor de woningen. Leidingwerk is aangebracht en daaroverheen komt de tweede betonlaag. Zo zijn we klaar voor het plaatsen van de CLT casco's. Deze worden verwacht in week 43. Per te bouwen blok verwachten ze dan ca. 6 dagen bezig te zijn. Aangezien Friso iets voorloopt op de planning zal het rustig zijn tot die tijd. Op de foto ziet u de tweede betonlaag.

Nieuwe woonupdate Loppersum

dinsdag 8 juni 2021

Afgelopen week hebben alle huurders van Wierden en Borgen in Loppersum een nieuwe Woonupdate ontvangen. Op deze manier willen wij iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang van de verschillende projecten. 

De bouw is gestart aan de Badweg en Pomonaweg

vrijdag 30 april 2021

In de afgelopen periode zijn de woningen aan de Badweg en Pomonaweg gesloopt. Dit is het eerste gedeelte van fase 2. Sloopbedrijf Steenhuis heeft het terrein leeggemaakt en opgeleverd aan Wierden en Borgen. Nu is het tijd om te gaan bouwen!

Voorbereidende werkzaamheden
Voordat de bouw kan beginnen, worden eerst alle oude kabels en leidingen uit de grond gehaald. Deze worden namelijk vervangen en daarnaast gebruiken de nieuwe woningen natuurlijk geen gas meer. Er wordt hard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. Binnenkort wordt de bouwplaats ingericht en de benodigde materialen en goederen aangeleverd.

Vervolgens starten de funderingswerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, is voor de zomer de start van de bouw. Daarna is het tijd voor de volgende stap; de fundering is dan klaar en de casco’s (muren) worden (deels) prefab aangeleverd. Eén voor één en in een hoog tempo worden de nieuwe woningen zichtbaar.

Definitieve ontwerp
Het definitieve ontwerp is inmiddels af. Op 21 april presenteerden we dit definitieve ontwerp tijdens een digitale bijeenkomst aan de bewoners. De uitstraling van de woningen en plattegronden zijn al eerder gedeeld. Op deze avond heeft de aannemer zich uitgebreid voorgesteld, werden de laatste ontwikkelingen besproken en vertelden we welke installatiesystemen in de nieuwe woningen komen.

Start sloop en bouwaannemer bekend

woensdag 18 november 2020

Aannemer Steenhuis heeft de bouwplaats afgezet en is begonnen met het slopen van de woningen uit project Loppersum fase 2. De aannemer is ook bekend. Bouwborg/Frisobouw gaat de woningen aan de Duursumerweg, Badweg en Pomonaweg bouwen.

Bewonersavond

woensdag 9 september 2020

Vanavond vond er een bewonersavond voor fase 2 plaats. Tijdens deze avond presenteerden we het definitieve plan en kozen alle bewoners uit fase 2 hun nieuwe woning uit. 

Doorberekening plan Loppersum

maandag 6 juli 2020

Het plan voor fase 2 is door de architect en constructeur doorberekend en verder afgerond. Binnenkort presenteren we het plan aan de bewoners. 

Gesprekken bewoners Badweg en Pomonaweg

dinsdag 9 juni 2020

In de bewonersgesprekken zijn de plannen voor de nieuwe woningen nogmaals besproken en hebben we het gehad over de tijdelijke huisvesting. Begin juli weten alle vijf huishoudens in welke woning zij tijdelijk gaan wonen. Deze woningen worden uiterlijk in september gestoffeerd. De verwachting is er in september/oktober verhuisd kan worden en alle woningen leeg zijn.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

Je bent van harte welkom in het contactpunt aan de Verbindingsweg 2. Normaal gesproken is iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur één van de woonconsulenten aanwezig om je vragen, suggesties of tips te bespreken.

Je kan ook een afspraak maken op een ander moment. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden van Loppersum fase 2? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.