Tooltip content here Menu

Loppersum fase 4 - sloop/nieuwbouw Bessentuin, Fruitlaan

Het project Loppersum fase 4 maakt onderdeel uit van een intensief versterkingstraject. In nauw overleg met de bewoners werken we de plannen uit. De woningen uit fase 4 staan aan de Bessentuin en Fruitlaan.

 

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw
 • Bessentuin en Fruitlaan
 • Aardbevingsbestendig

Voortgang

 • In uitvoering

Contactpersonen

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Projectconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Naomi Fraanje
Projectconsulent

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voortgang Loppersum fase 4

Bessentuin en Fruitlaan (roze huisjes)

Al afgerond:

 • Voorlopig sloopbesluit
 • Kennismakingsgesprek met bewoners
 • Bewonersavond
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect (maart 2020)
 • Concept plan bespreken (mei 2021)
 • Keukentafelgesprek
 • Plan definitief maken
 • Start sloop
 • Start bouw (na bouwvak 2023)

Op de planning:

 • Oplevering

Recente updates

2024

donderdag 11 januari 2024
Namens Heijmans, NCG en Wierden en Borgen wensen wij onze huurders van fase 4 een heel mooi en gezond 2024 toe! Voor de kerstdagen hebben wij iedereen een kerststol gebracht. Ook zijn er kerststollen uitgedeeld aan alle omwonenden en de basisschool naast de bouwplaats.

Voorbereidingen sloop woningen Bessentuin en Fruitlaan

donderdag 15 juni 2023

De voorbereidingen voor de sloop van de woningen aan de Bessentuin en Fruitlaan zijn begonnen. De bewoners zitten inmiddels allemaal in een wisselwoning of zijn verhuisd naar een andere woning. De hekken zijn om de woningen gezet en de verwachting is dat we deze zomer starten met de sloop. 

Vakantie

woensdag 20 juli 2022

Beste bewoners, De vakantie staat voor ons nu echt voor de deur. Voor Barbera is donderdag 21 juli de laatste werkdag en voor Martin Jan donderdag 28 juli. Vanaf woensdag 17 augustus is Barbera weer bereikbaar, Martin Jan is weer bereikbaar vanaf dinsdag 23 augustus. De spreekuren vervallen tot en met de laatste week van augustus. We wensen iedereen een mooie zomer toe. Groeten, Barbera en Martin Jan

woonupdate nummer 9 juni 2022

dinsdag 21 juni 2022

ZAV: Even geduld aub

donderdag 19 mei 2022

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! Geniet van de mooie momenten met elkaar! Ons kantoor aan de Verbindingsweg is helaas gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit RIVM. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via het algemene telefoon of email van Wierden en Borgen.

Woonupdate Loppersum op de deurmat

dinsdag 16 november 2021

Er is weer een nieuwe Woonupdate over wat we doen in Loppersum. Bekijk het kaartoverzicht van de verschillende fases en lees meer over het kijkmoment op de bouw. Veel leesplezier! 

Presentatie plannen fase 4 - Bessentuin en Fruitlaan

vrijdag 30 april 2021

Aan de Bessentuin en Fruitlaan worden ook nieuwe woningen gebouwd. Nationaal Coördinator Groningen is ook hier samen met de particuliere bewoner en Wierden en Borgen bezig met de invulling van de plannen. Op 11 mei praten wij de bewoners bij en presenteren we het ontwerp voor de nieuwe woningen. In 2022 staat de start van de bouw gepland.

Brief verstuurd over uitstel bespreken plannen

dinsdag 15 december 2020

Bewoners van fase 4 ontvingen een brief van Wierden en Borgen dat het bespreken van de definitieve plannen nog even op zich laat wachten. Vooralsnog heeft dit geen invloed op de planning van de bouw.

Bewonersavond fase 4

maandag 2 maart 2020

In maart hebben wij de een bewonersavond georganiseerd voor onze huurders aan de Bessentuin/Fruitlaan. Dit was de eerste avond, in een traject waarbij we stap voor stap samen met de huurders de plannen willen uitwerken.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

Je bent van harte welkom in het contactpunt aan de Verbindingsweg 2. Normaal gesproken is iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur één van de woonconsulenten aanwezig om je vragen, suggesties of tips te bespreken.

Je kan ook een afspraak maken op een ander moment. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de plannen en werkzaamheden van Loppersum fase 4? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we weer een update plaatsen.