Tooltip content here Menu

Loppersum fase 3 - sloop/nieuwbouw Pomonaweg, Badweg, Verbindingsweg

Het project Loppersum fase 3 maakt onderdeel uit van een intensief versterkingstraject waarbij we in nauw overleg met de bewoners plannen uitwerken en realiseren. We werken tijdens project aan de Badweg, Pomonaweg en de Verbindingsweg.

 

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw
 • Badweg, Pomonaweg, Verbindingsweg
 • Aardbevingsbestendig

Voortgang

 • In uitvoering

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Woonconsulent projecten
woonpunt@wierdenenborgen.nl

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Naomi Fraanje
Woonconsulent projecten

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voortgang Loppersum fase 3

Badweg, Pomonaweg, Verbindingsweg

Al afgerond:

 • Voorlopig sloopbesluit
 • Kennismakingsgesprek met bewoners
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • Keukentafelgesprek
 • Concept plan bespreken
 • Plan definitief maken
 • Start sloop
 • Start bouw na de bouwvak 2023

Op de planning:

 • Oplevering

Recente updates

Weer een stap dichter bij het hoogste punt

donderdag 14 maart 2024
Weer een stap dichter bij het hoogste punt. De verdiepingsvloeren worden geplaatst, daarna de wanden en het dak.

2024

donderdag 11 januari 2024
Namens Heijmans, NCG en Wierden en Borgen wensen wij onze huurders van fase 3 een heel mooi en gezond 2024 toe! Voor de kerstdagen hebben wij iedereen een kerststol gebracht. Ook zijn er kerststollen uitgedeeld aan alle omwonenden en de basisschool naast de bouwplaats.

Update werkzaamheden

donderdag 30 november 2023
Nadat de fundering is aangebracht, gaan we nu de hoogte in en krijgen de woningen vorm. Op de foto zie je hoe de betonwanden gemaakt worden.

Start bouw fase 3

dinsdag 3 oktober 2023

Op woensdag 27 september werd er een startbouw moment georganiseerd voor de bewoners van fase 3. Aannemer Heijmans, Nationaal Coördinator Groningen en Woningstichting Wierden en Borgen waren aanwezig om de bewoners te informeren over de planning. Daarnaast werden de plattegronden van de woningen uitgedeeld. Er lagen ook voorbeelden van de materialen die worden gebruikt bij de bouw van de woningen. Naar verwachting worden de woningen in kwartaal 3 volgend jaar opgeleverd. Ook hebben de bewoners alvast hun persoonlijke beschermingsmiddelen gekregen voor de kijkmomenten die volgend jaar plaatsvinden. 

Opstarten na de zomervakantie

donderdag 31 augustus 2023

De zomervakantie is voorbij en nu gaat de bouw van start! Op dit moment worden alle keukentafelgesprekken ingepland. Tijdens deze gesprekken gaan de bewoners hun nieuwe keuken, badkamer en toilet uitzoeken. Daarnaast is er binnenkort een informatiemarkt. Deze informatiemarkt gaat op uitnodiging. De bewoners hebben de uitnodiging al ontvangen. 

Vakantie

woensdag 20 juli 2022

Beste bewoners, De vakantie staat voor ons nu echt voor de deur. Voor Barbera is donderdag 21 juli de laatste werkdag en voor Martin Jan donderdag 28 juli. Vanaf woensdag 17 augustus is Barbera weer bereikbaar, Martin Jan is weer bereikbaar vanaf dinsdag 23 augustus. De spreekuren vervallen tot en met de laatste week van augustus. We wensen iedereen een mooie zomer toe. Groeten, Barbera en Martin Jan

Nieuwe Woonupdate op de mat

dinsdag 21 juni 2022

Er is weer een nieuwe woonupdate verstuurd. Alweer de negende! Met het laatste nieuws over de projecten in Loppersum. Van de nieuwbouw aan de Pomonahof tot de oplevering van de woningen aan de Badweg en nog meer.

ZAV: Even geduld aub

donderdag 19 mei 2022

Beste bewoners, Er komen veel vragen binnen over het door de NCG aangekondigde ZAV beleid, oftewel de vergoeding voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen in, aan en om de woning. Als Wierden en Borgen zijn we op dit moment hard bezig om voor iedereen uit te zoeken wat dit betekent en hoe we u hiermee kunnen helpen. Hier hebben we echter even tijd voor nodig. Ons verzoek is om eventuele vragen te bewaren totdat wij u hierover informeren. Wij werken er hard aan om er zo snel mogelijk bij u op terug te komen.

Bouwwerkzaamheden Badweg\/Pomonaweg

donderdag 17 februari 2022
Er speelt veel in Loppersum. Zo staat de sloop en nieuwbouw voor Fase 3 ook voor de deur. We hebben Bhouwvast als taxateur de opdracht gegeven om met alle bewoners van Fase 3 contact op te nemen om de Zelf Aangebrachte Voorzieningen te taxeren. Zij nemen hier vanaf de week van 21 februari contact over op. Daarnaast zullen Barbera en Martin Jan contact opnemen voor het inplannen van een keukentafelgesprek om de huidige stand van zaken met u door te nemen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022

donderdag 23 december 2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2022! Geniet van de mooie momenten met elkaar! Ons kantoor aan de Verbindingsweg is helaas gesloten in verband met de nieuwe maatregelen vanuit RIVM. Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij bereikbaar via het algemene telefoon of email van Wierden en Borgen.

Woonupdate Loppersum op de deurmat

dinsdag 16 november 2021

Er is weer een nieuwe Woonupdate over wat we doen in Loppersum. Bekijk het kaartoverzicht van de verschillende fases en lees meer over het kijkmoment op de bouw. Veel leesplezier! 

Bewonersavond - presentatie definitief ontwerp

woensdag 7 juli 2021

Op woensdag 30 juni is het definitief ontwerp aan de bewoners van fase 3 gepresenteerd in Ons Dorpshuis. Eindelijk weer een bijeenkomst in real life! De bewoners kregen te horen welke plek en type woning zij in de toekomst mogen bewonen. De stedenbouwkundig architect heeft het ontwerp nogmaals laten zien en toelichting hierop gegeven. Er was ook ruimte om vragen te stellen over de nieuwe woningen. De bewoners zijn enthousiast over het nieuwe plan. Wij kijken terug op een geslaagde bewonersavond. 

Van een voorlopig naar een definitief ontwerp

maandag 14 juni 2021

In de afgelopen weken hebben wij alle bewoners van fase 3 gesproken tijdens een keukentafelgesprek. Zij hebben hun wensen aangegeven voor het type woning en de plek waar ze graag naartoe willen verhuizen. De stedenbouwkundig architect verwerkt op dit moment zoveel als mogelijk de wensen in het plan. Daarna bespreken wij het plan weer tijdens een bewonersavond eind juni. Dit noemen wij het definitieve ontwerp. De betrokken bewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. 

Presentatie conceptplannen fase 3 – Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg

vrijdag 30 april 2021

Op woensdagavond 21 april organiseerden wij een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg (fase 3). Tijdens deze avond is het conceptontwerp voor de nieuwe woningen gepresenteerd door de stedenbouwkundig architect.

Nationaal Coördinator Groningen heeft samen met de particuliere bewoners afspraken gemaakt. In samenwerking met Wierden en Borgen is gekeken naar de randvoorwaarden en invulling voor het plan van fase 3. In het plan zijn de wensen van alle bewoners nu goed vertegenwoordigd. Het wordt een mooie variatie van flexibele woningen en gezinswoningen.

De aanwezige bewoners reageerden enthousiast op de plannen voor hun nieuwe woningen. De aankomende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Een aantal aannemers krijgt hier opdracht voor. Vervolgens wordt in overleg met de bewoners een keuze gemaakt welke aannemer de nieuwe woningen gaat bouwen. Zodra bekend is wanneer de tijdelijke huisvesting voor fase 3 beschikbaar is, kunnen wij aangeven wanneer de bouw van deze nieuwe woningen kan starten.

Brief verstuurd over uitstel bespreken plannen

dinsdag 15 december 2020

Bewoners van fase 3 ontvingen een brief van Wierden en Borgen dat het bespreken van de definitieve plannen nog even op zich laat wachten. Vooralsnog heeft dit geen invloed op planning van de bouw.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

Je bent van harte welkom in het contactpunt aan de Verbindingsweg 2. Normaal gesproken is iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur één van de woonconsulenten aanwezig om je vragen, suggesties of tips te bespreken.

Je kan ook een afspraak maken op een ander moment. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alles rond het project Loppersum fase 3? Laat dan hieronder je e-mailadres achter. Je krijgt een mail wanneer we hier een update plaatsen.