Loppersum fase 3 - sloop/nieuwbouw Pomonaweg, Badweg, Verbindingsweg

Header afbeelding

Het project Loppersum fase 3 maakt onderdeel uit van een intensief versterkingstraject waarbij we in nauw overleg met de bewoners plannen uitwerken en realiseren. We werken tijdens project aan de Badweg, Pomonaweg en de Verbindingsweg.

 

Project in het kort

 • Sloop en nieuwbouw
 • Badweg, Pomonaweg, Verbindingsweg
 • Aardbevingsbestendig
Wiebo vakman

Voortgang

 • In voorbereiding
Barbera

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Barbera Folkers
Woonconsulent 

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Foto Martin Jan

Contactpersoon

Vragen? Stel ze gerust.

Martin Jan Post
Bewonersbegeleider

woonpunt@wierdenenborgen.nl

Voortgang Loppersum fase 3

Badweg, Pomonaweg, Verbindingsweg (paars).

 • Voorlopig sloopbesluit
 • Kennismakingsgesprek met bewoners
 • Plan voor uw buurt uitwerken in samenwerking met een stedenbouwkundig architect
 • Keukentafelgesprek
 • Concept plan bespreken
 • Plan definitief maken
 • Start bouw (eind 2021)
 • Oplevering (eind 2023)

Recente updates

woensdag 7 juli 2021

Bewonersavond - presentatie definitief ontwerp

Op woensdag 30 juni is het definitief ontwerp aan de bewoners van fase 3 gepresenteerd in Ons Dorpshuis. Eindelijk weer een bijeenkomst in real life! De bewoners kregen te horen welke plek en type woning zij in de toekomst mogen bewonen. De stedenbouwkundig architect heeft het ontwerp nogmaals laten zien en toelichting hierop gegeven. Er was ook ruimte om vragen te stellen over de nieuwe woningen. De bewoners zijn enthousiast over het nieuwe plan. Wij kijken terug op een geslaagde bewonersavond. 

maandag 14 juni 2021

Van een voorlopig naar een definitief ontwerp

In de afgelopen weken hebben wij alle bewoners van fase 3 gesproken tijdens een keukentafelgesprek. Zij hebben hun wensen aangegeven voor het type woning en de plek waar ze graag naartoe willen verhuizen. De stedenbouwkundig architect verwerkt op dit moment zoveel als mogelijk de wensen in het plan. Daarna bespreken wij het plan weer tijdens een bewonersavond eind juni. Dit noemen wij het definitieve ontwerp. De betrokken bewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor deze bijeenkomst. 

vrijdag 30 april 2021

Presentatie conceptplannen fase 3 – Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg

Op woensdagavond 21 april organiseerden wij een digitale bewonersavond voor de bewoners van de Pomonaweg, Badweg en Verbindingsweg (fase 3). Tijdens deze avond is het conceptontwerp voor de nieuwe woningen gepresenteerd door de stedenbouwkundig architect.

Nationaal Coördinator Groningen heeft samen met de particuliere bewoners afspraken gemaakt. In samenwerking met Wierden en Borgen is gekeken naar de randvoorwaarden en invulling voor het plan van fase 3. In het plan zijn de wensen van alle bewoners nu goed vertegenwoordigd. Het wordt een mooie variatie van flexibele woningen en gezinswoningen.

De aanwezige bewoners reageerden enthousiast op de plannen voor hun nieuwe woningen. De aankomende periode wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Een aantal aannemers krijgt hier opdracht voor. Vervolgens wordt in overleg met de bewoners een keuze gemaakt welke aannemer de nieuwe woningen gaat bouwen. Zodra bekend is wanneer de tijdelijke huisvesting voor fase 3 beschikbaar is, kunnen wij aangeven wanneer de bouw van deze nieuwe woningen kan starten.

dinsdag 15 december 2020

Brief verstuurd over uitstel bespreken plannen

Bewoners van fase 3 ontvingen een brief van Wierden en Borgen dat het bespreken van de definitieve plannen nog even op zich laat wachten. Vooralsnog heeft dit geen invloed op planning van de bouw.

Toon meer resultaten

Welkom in het contactpunt

U bent van harte welkom in het contactpunt aan de Verbindingsweg 2. Normaal gesproken is iedere donderdag tussen 14.30 en 16.30 uur één van de woonconsulenten aanwezig om uw vragen, suggesties of tips te bespreken.* 

U kunt ook een afspraak maken op een ander moment. Liever een briefje door de brievenbus? Dan kan natuurlijk ook. Is een van de woonconsulenten aanwezig? Dan hangt de vlag aan de gevel. Wij zijn ook telefonisch en per mail bereikbaar. 

*Vanwege corona zijn wij tijdelijk alleen op afspraak in de huiskamer, die is ingericht met spatscherm en desinfectie.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van alles rond het project Loppersum fase 3? Laat dan hieronder uw e-mailadres achter. U krijgt een mail wanneer we hier een update plaatsen.

Interessante documenten